Tiltalende selveierleilighet med sol fra morgen til kveld, elveutsikt og garasjeplass - Bruket Brygge/Gressvik

Tiltalende selveierleilighet med sol fra morgen til kveld, elveutsikt og garasjeplass - Bruket Brygge/Gressvik

  • Adresse Bruket 15, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,900,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 48, bruksnummer: 238
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 54 m2 / BTA 59 m2 / PROM 54 m2
1 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
B Energimerke B DARK_GREEN
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en tiltalende og lys selveierleilighet med et pent tidsmessig interiør. Leiligheten ligger sydvestvendt med sol fra morgen til kveld og flott utsikt til havnen i Østerelva. Her bor du i 4. etasje, blokkens øverste boligetasje med tilhørende garasjeplass i kjelleren. Bruket Brygge er et populært boligprosjekt ferdigstilt i 2020. Har har du alt du trenger i det daglige i ditt nærområde og en kort spasertur til byfergen - Fredrikstad Elvemetro - som effektivt og hyppig tar deg inn til Fredrikstad sentrum, Værsteområdet, Isegran og Gamlebyen. Prosjektet Bruket Brygge mottok i 2021 Boligprodusentenes forenings bransjepris for årets leilighetsprosjekt.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2020.

BELIGGENHET

Bruket Brygge er et vellykket boligprosjekt som har transformert et område på Gressvik til et pent og ettertraktet nabolag. Bruket Brygge har blitt et attraktivt populært boområde langs bryggene ved Bruket - Gressvik - rett utenfor Fredrikstad sentrum. Dette er sentralt på Gressvik - og kun en kort fergetur med byfergen til Værsteområdet og til byens sentrumsgater. I ditt nærområde finner du flere dagligvarebutikker, Gressvik Torg og fine turområder. Fergestedet for Fredrikstads fine byferger ligger rett bort i gaten. Ta med sykkelen på fergen og ta deg en tur til Gamlebyen eller ut til Ålekilene.

VEIBESKRIVELSE

Følg FV 110 fra Fredrikstad sentrum mot Oslo og Ørebekk. Ta av hovedveien og følg Storveien mot Gressvik et lite stykke. Sving inn til venstre ved Hans Eriksens vei og følg veien ned mot vannet. Bruket Brygge ligger så på venstre side. Det vil bli skiltet til annonsert visning.

AREAL AV BEBYGGELSE

BRA;P-ROM;S-ROM;BTA;54;54;0;59

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten inneholder: entrè, åpen stue- og kjøkkenløsning, et soverom med direkte adkomst til walk in-garderobe, bad/wc med opplegg for vaskemaskin (alle p-rom). Leiligheten disponerer en sportsbod i loftetasjen (s-rom). Èn biloppstillingsplass i parkeringskjeller.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Prosjektet Bruket Brygge omfatter ni boligblokker med tre og fire etasjer. Byggene har heisadkomst som også leder ned til parkeringskjeller og opp i bodrom i øverste etasje. Boligprosjektet er bygd etter TEK-17 og leiligheten har en tidsmessig, moderne standard og fargepalett. Bygget er oppført i betong-, stål- og trekonstruksjoner. Utvendige fasader har trepanel. Leiligheten har en god planløsning med en stor, fin hall, en stue og et soverom med utsikt til elven. Balkongen er utenpåliggende orientert mot syd/vest. Dette er en orientering som gir sol fra morgen til kveld. Prosjektet vant nasjonal pris for årets leilighetsprosjekt i 2021.

STANDARD/ UTSTYR

Leiligheten fremstår i svært god stand med lite bruksslitasje og har et pent interiør, tidsmessige fargevalg og god standard. Stue, soverom og bod er belagt med parkett. Baderomsgulv og entre er belagt med keramiske fliser. Vegger har glatte, malte flater i alle rom foruten bad, der det er lagt fliser. Leiligheten er lys og det er store vindusflater som slipper lyset godt inn. Vannbåren gulvvarme og ventilasjon fra Flexit.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkeninnredning fra Sigdal med glatte, beige fronter og laminat benkeplate. Underlimt vask med gullfarget armatur. Integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn og kombinert kjøl- og fryseskap. Badet har lyse, grå fliser på gulv og vegg og mosaikkfliser i dusjsonen. Baderomsinnredning med hvite fronter, vask og speilskap med lys. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Downlights og ventilasjon i tak.

OPPVARMING

Det er vannbåren gulvvarme i alle rom. Leilighten har balansert ventilasjon fra Flexit.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Takstmann Svein Nesøen, datert kr. 29.10.2021. Verditakst kr. 3 900 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for 12 utvalgte bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstand. Tilstandsgradene settes dels på grunnlag av takstmannens konkrete vurdering og dels vurdert ut fra levetidsbetraktninger for det enkelte element. For denne leiligheten varierer tilstandsgradene mellom tilstandsgrad 0 og 1. Samtlige beskrevede elementer foruten innvendige overflater har angitt tilstandsgrad 0. Innvendige overflater har angitt tilstandsgrad 1.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Bruket 15, 1621 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Utomhusaralene for Bruket Brygge er gjennomarbeidet og pene, parkmessig opparbeidet med gressplen, gangveier og prydbeplantning mellom husene og ned til kaikanten.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Eiet fellestomt, 13 844 kvm.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter inngår i felleskostnader. Eiendomsskatt er ikke fastsatt og må påregnes å tilkomme felleskostnader.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers energiforbruk det siste året er ca. 3 310 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest grønn B.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Tilknyttet offentlig vann, vei og kloakk.

REGULERINGSFORHOLD

Bruket Brygge omfattes av reguleringsplan: 1105 Detaljreguleringsplan for Gressvik bruk. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Planen og bestemmelsene inngår som del av salgsoppgavens vedlegg. Området omfattes av kommuneplanens arealdel med hensyn bl.a. til - flomfare, boligbebyggelse, sjø, vassdrag - farleder. Det foreligger dispensasjon fra Statsforvalteren i Oslo og Viken om at det gamle trelastlageret syd for Bruket Brygge, tilhørende Sleipner Motor, kan rives for å bygge et nytt industribygg. Det pågår et planarbeid for området på motstående side av elven - ved Værsteområdet. Her vil det bli utviklet en ny bydel på Kråkerøysiden.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Seksjonseiere har full råderett over egen bolig og kan leie den ut.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2019/425900-1/200 Bestemmelse om nettstasjon, 2020/2225423-1/200 Seksjonering, 2020/3073902-1/200 Reseksjonering.

LIGNINGSVERDI

Ligningsverdi er ikke fastsatt.

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 525,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Bruket Brygge boligsameie. Organisasjonsnummer 925 653 195.

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Kr. 862,-. per 29.10.2021.

FELLESUGIFTER PR MND

Kr. 2 911,- per mnd. Som felleskostnader gjelder bl.a. felles strøm, felles forsikring, gressklipping, vaktmesterkostnader, oppvarming a konto, kommunale avgifter (foruten eiendomsskatt), renhold, honorar til forretningsfører, revisor, styrehonorarer, drift og vedlikehold av garasjeanlegget og drift av fellesarealer.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Se vedlegg til salgsoppgave for informasjon om vedtekter og husordensregler i sameiet.

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Protokoll fra ordinært årsmøte juni 2021 ligger vedlagt salgsoppgaven.

FORKJØPSRETT/ GODKJENNING AV KJØPER

Det er ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning i sameiet.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Sameiet er nylig etablert og har kun vært igjennom litt over ett driftsår. Sameiet hadde i 2020 et driftsresultat på kr. 1 109 527,-. som ble overført til egenkapital.

Omkostninger
3 900 000,- (Prisantydning)
862,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 900 862,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 900 862,-))
--------------------------------------------------------
98 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 999 704,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210154
PrisantydningNOK3,900,000.00
Samlet sumNOK3,900,862.00
Total kostnadNOK3,999,704.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25