Realiser din drøm - Småbruk i østfoldsk kulturlandskap - Råde/Rygge

Realiser din drøm - Småbruk i østfoldsk kulturlandskap - Råde/Rygge

SOLGT

  • Adresse Stomnergata 3, Råde
  • Prisantydning NOK7,900,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 10, bruksnummer: 2
    Råde kommune
  • Areal BRA 233 m2 / BTA 247 m2 / PROM 204 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F ORANGE
Energimerke

Om du ikke har drømmer, kan de heller ikke gå i oppfyllelse

Det er mange som drømmer om en eiendom som dette. Et sted nærmere naturen, der du kan dyrke, høste og forvalte det jorda kan gi. Et sted der du kan realisere dine drømmer. Mange gårdsbruk krever både konsesjon og kompetanse. Dette bruket er akkurat så stort at det ikke krever konsesjon, eller formell landbrukskompetanse. Det er ikke et bruk som uten videre kan forsvare et årsverk i landbruket, men det er en eiendom som gir mange muligheter. Her kan du trekke deg bort fra byens raske puls og følge din egen plan og tempo. Hovedhuset gir god komfort til hele familien. Hestene kan flytte rett inn i en ny og fin stall. Det store garasjebygget og "sauefjøset" gir rom for nye prosjekt, kreativitet og entusiasme. En gammel, falleferdig kårbolig på tunet, trenger din omsorg, men det meste er ellers på stell. Om du likevel - av og til - skulle lengte tilbake til byen, er det godt å vite at "sivilisasjonen" bare noen få minutter unna. Eiendommen ligger mellom tettstedene Råde og Rygge, mellom Østfoldbyene Moss og Fredrikstad - kun noen minutters kjøring til Rygge jernbanestasjon, til butikkene ved Jonstenkrysset eller til Halmstad. Toget til Oslo S tar ca. 50 min.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Bolighuset er opprinnelig bygget i 1980 og er modernisert i løpet av det siste året. Den øvrige bebyggelsen har ukjent byggeår.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger landlig og solrikt i kulturlandskapet som åpner seg ned fra Ryggeraet ved grensen mellom tidligere Rygge kommune og Råde, mellom Østfoldbyene og arbeidsmarkedene iMoss, Sarpbsborg og Fredrikstad. Skoler, barnehager, handelssentrum finnes på Halmstad ved Karlshus. Det tar deg ikke mange minuttene å ta seg til jernbanestasjonen ved Rygge (50 min. med tog til Oslo), eller Råde. Innenfor en halvtime er du i Moss, eller Fredrikstad. I løpet av et kvarter med bil er du nede ved Saltnes. Her finner du flere fine badestrender og du kan ha dette som utgangspunkt når du tar båten sydover til Hankø og Hvaler, eller nordover til Larkollen. Du har i det hele tatt et godt utgangspunkt.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo følg E6 sydover forbi Moss og ved avkjøring nr. 12 ved Moss/Rygge lufthavn. Kjør ned til RV 118 og fortsett sydover på RV 118 retning Fredrikstad ca. 3,2 km. Sving ned til høyre på Stomnergata og følg veien ca. 950 meter i sydlig retning. Sving inn til høyre og følg veien frem til eiendommen.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE:

Bolighuset: Boligen er oppført ca. 1980 i trekonstruksjoner over grunnmur dels av sementblokker og granittblokker. Den har i løpet av det siste året gjennomgått en omfattende restaurering og oppgradering utvendig og innvendig. Tre av fire vegger har fått ny kledning. Alle innvendige overflater, herunder kjøkken og bad som har fått nye overflater på gulv, vegger og tak. Store deler av det elektriske anlegget er skiftet, nytt inntakskap, sikringsskap. Alt av rør, varmtvannsbereder og sanitærutstyr er nytt fra grunnvannspumpe/trykktank og inn. Boligen fremstår med tidsmessige overflater og fargepalett. Det er lagt trekkerør for fiber ned på jordet i syd. Det er forventet at det blir tilbudt fiber ifm. ny, kommunalt vann/avløp i 2022. Garasje/Verksted: Bygget er bygget i ca. 1974. og har innlagt strøm. Det er bygget i trekonstruksjoner over støpt såle. Stall: Bygget i 2021. Oppført i trekonstruksjoner over støpt såle. Overlysvinduer i takkonstruksjoner. Den er innlagt strøm. Bygget er ikke isolert. "Sauefjøset"/ Låve: Byggeår er ukjent. Enkel låvebygning med stor port på sørveggen. Støpt såle i første etasje. Mesaninetasje med takhøyde 170 cm. Det er lagt inn strøm. Kårbolig: Eier har søkt kommunen om tillatelse til å flytte kårboligen østover på eiendommen og å skille av en tomt i den forbindelse. Søknaden er ikke ferdigbehandlet. Det er også søkt om å rive kårboligen. Søknaden er ikke ferdigbehandlet. Eier har også innhentet tilbud på rivning. Her vil det være opp til ny eier å vurdere om man vil avvente søknaders behandling, alternativt trekke søknader og la kårboligen stå slik den gjør for senere restaurering.

BOLIGHUSET INNEHOLDER:

Boligen inneholder i første etasje ( alle rom P-rom): Entre, hall, to stuer, kjøkken med spiseplass, soverom, bad/wc og vaskerom. Andre etasje inneholder: Stue, 2 soverom, bad/wc og en bod (S-rom). Kjeller har utvendig adkomst og inneholder to kjellerrom (S-rom)

AREAL BOLIGHUS
BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 27 27 0 27
1. etg. 148 137 137 0
2. etg. 72 69 67 2
SUM 247 233 204 29

GARASJE/VERKSTED INNEHOLDER:

Verkstedet inneholder garasje med to porter, to rom, det ene med egen utgangsdør.

AREAL GARASJE/VERKSTED
BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg.: 118 108 0 108

STALL INNEHOLDER:

Stallen er innredet med tre bokser.

AREAL STALL
BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg.: 50 46 0 46

"SAUEFJØS"/LÅVE INNEHOLDER

Dette bygget inneholder et stort rom i første etasje, med port i gavelvegg. Det er laget en messanin som skaper et stort loft, med midtre takhøyde på ca 170 kvm. Dette er ikke målbart BRA.

AREAL "SAUEFJØS"/LÅVE
BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg: 94 84 0 84

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

STANDARD/ UTSTYR BOLIG

Gulv er belagt med laminat og keramiske fliser. Vegger er belagt med malt tapet, malt MDF-panel, malt panel og fliser. Tak har malt panel.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er utstyrt med ny, innholdsrik innredning fra IKEA med hvite, profilerte fronter og vitrinedører. Innredningen er godt organisert, med skaprekker lange vegger inn mot hjørne - og en frittstående øy. Innredningen har integrert stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og platetopp i kjøkkenøya. Ventilator. Vegger er belagt med malt strie, gulv er balgt med laminat og malt panel i taket. Bad 1. etg.: Baderomsinnredning med servant, dusj og veggklosett. Fliser på vegger og gulv med mosaikkfliser i dusjsonen. Malt panel i tak. Varmekabler i gulvet og ventilasjon i vegg. Fra badet er det adkomst til vaskerommet. Vaskerommet er innredet med skyllekum. Vegger har malt glassfiberstrie, fliser på gulv og malt panel i tak. Rommet har direkte og praktisk utgang til hagen. Bad 2. etgt.: Baderomssinrening med servant, dusj og klosett. Vegger er belagt med fliser, gulv er belagt med fliser og mosaikkfliser i dusjsonen. Malt panel i tak. Varmekabler i gulvet.

OPPVARMING

Det er installert luft-til-luft varmepumpe (2018) på kjøkkenet. Varmekabler på badene og varmefolie i stuen mot vest.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as ved takstmann Svein Nesøen, datert 1.10.2021. Verditakst kr 7 900 000,-. Tilstandsrapporten gjelder bolighuset. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For bolighuset er det angitt tilstandsgrader for 20 ulike bygningselementer. Bad i første og andre etasje, kjøkken og innvendig trapp er gitt tilstandsgrad 0. Veggkonstruksjon, overbygget balkong, renner, nedløp og beslag, Vaskerom, innvendige overflater og VVS er gitt tilstandsgrad 1. Det er gitt tilstandsgrad 3 for manglende rekkverk ved inngangspartiet. Øvrige elementer er gitt tilstandsgrad 2. Se tilstandsrapporten beskrivelse av det enkelte bygningselement.

OVERTAGELSE

Ledig for kjøper.

ADRESSE

Stomnergata 3, 1580 Rygge.

ADKOMST

Eiendommen har adkomst via private veier inn til egen eiendom. Det arbeides med etablering av et veilag som har til formål å drifte og vedlikeholde vei som ikke ligger på egen eiendom. Det må påregnes at dette vil medføre noen driftskostnader som vil bli fordelt blandt veilagets medlemmer.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen består av to bnr (10/2 og 10/6) og ligger i utanten av en skogsbelte som strekker seg ned fra Ryggeraet ut mot kulturlandskapet vestover - og åpner seg mot dyrket mark ned mot jernbanetraseen. Av eiendommens 44 daa er ca 3,3 da knyttet til innhusene og vei frem til innhusene. Ca 15 da er registert som fulldyrket jord og ca 25 daa er registrert som produktiv skog med middels og høy bonitet. Tomten mellom innhusene er gruset og opparbeidet med gresplen og noe beplantning, gamle frukttrær m.m. Eiendommen grenser til enkelte boligeiendommer og andre landbrukseiendommer. En av de tilliggende landbrukseiendommene har vist interesse for å kjøpe hele, eller deler av skogsarealet der som det er ønskelig for en ny eier av eiendommen. Det er også interesse for å kjøpe dyrket mark. Selger har sekundært søkt om å skille ut disse arealene. Søknaden er ikke ferdigbehandlet. Det vil være opp til ny eier å trekke søknader, evt. gjennomføre evt. salg av mark, eller skog iht. dette.

TOMTENS AREAL: 44 058 kvm. Arealfordeling iht.www.gardskart.nibio.no

Samlet areal;Fulldyrket jord;Produktiv skog - høy bonitet;Produktiv skog - middels bonitet;Bebyggelse og vei;Jorddekt fastmark;44,0 daa;15,4 daa;13,0 daa;12,3 daa;3,1 da;0,2 da

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier er et aksjeselskap og kan ikke tegne boligselgerforsikring.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER PR ÅR.

Eiendomsskatt kr 4 360,-. Branntilsyn/feiing kr 454,-. Ved tilknytting til kommunale vann og avløpsledninger vil det bli beregnet kommunale avgifter for vann- og avløp.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Boligen er stått ubebodd det siste året og vi har derfor ingen relevante erfaringstall på dette.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje, F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen har privat vann fra egen brønn med avløp til lukket tank. Det er gitt pålegg om tilknytting til kommunalt ledningsnett for vann- og avløp. Eiendommen har lagt til rette ledningsnett på egen tomt frem til kommunale ledninger. Dette vil medføre noen mindre arbeider med tilkobling av den enkelte bygning.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen har status som landbrukseiendom. Den omfattes ikke av reguleringsplan. I kommuneplanens arealdel (2011-2022) er området avsatt til LNFR.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen har et bolighus og en kårbolig. Kårboligen er kondemnabel. Det er søkt om tillatelse til å flytte kårboligen til en annen teig på tomten. Det er også søkt om rivingstillatelse. Det vil være opp til ny eier å beslutte ytterligere tiltak basert på kommunens behandling av søknadene.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det er 28.6.2021 innvilget bruksendring for bolighuset til nåværende formål. Det er ikke krav til ferdigattest for øvrige bygninger på eiendommen. Stallen er byggemeldt/omsøkt etter oppføring - i samråd med Råde kommune.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1968/280-1/87ELEKTRISKE KRAFTLINJER, 1976/5778-1/87ERKLÆRING/AVTALE: I tillegg til ovennevnte er det inngått avtale med Råde kommune som bl.a. gir kommunen rett til anlegg, drift og vedlikehold av ledningsnett og pumpestasjoner m.m. Avtalen skal tinglyses og dersom avtalen ikke er tinglyst før eiendommen overdras forplikter kjøperen seg til å medvirke til tinglysing. Kopi av erklæringer nevnt over følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

LIGNINGSVERDI

Ukjent.

REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
197 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
198 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 098 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210165
PrisantydningNOK7,900,000.00
Samlet sumNOK7,900,000.00
Total kostnadNOK8,098,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25