Pen enebolig på hyggelig boligtun i landlige omgivelser - Åle, Gressvik

Pen enebolig på hyggelig boligtun i landlige omgivelser - Åle, Gressvik

  • Adresse Gamle Ålevei 62C, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,300,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 50, bruksnummer: 145
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 182 m2 / BTA 205 m2 / PROM 160 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
E Energimerke E ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Pent vedlikeholdt enebolig i landlige omgivelser på Åle, nær Gressvik-marka. Dette er et eldre boligområde som består av frittliggende eneboliger. Området ligger fint til på en kolle med jorder rundt, og med utsikt østover. Det er kort vei til skog og mark, men samtidig bare 5 km til Fredrikstad sentrum. Eneboligen fra 1974 har vært pusset opp gjennom årene, og er i god stand. Den har to etasjer, flere stuer og tre soverom. Badet er fra 2013 og kjøkkenet fra 2011. Boligen har en flott og solrik veranda med innebygd utestue. Her er det fredelig, uten innsyn. Eiendommen er del av et gammelt familietun. Området er barnevennlig, og det er gangavstand til både barnehage, skoler og Gressvik IFs fotballbaner i Trondalen. Flotte turmuligheter i Gressvikmarka

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1974.

BELIGGENHET

Gamle Ålevei 62 C ligger i et eldre etablert boligområde på Åle på Gressvik. Eiendommen ligger på en kolle sammen med andre hus i spredt bebyggelse, omkranset av jorder. Bakenfor ligger Trondalen, som er en av inngangsporten til Gressvik-marka og Sprinkelfjellet. Her er flott turterreng og et stort nett av turløyper, med utkikkstårnet på Sprinkelet som et naturlig turmål. Eiendommen ligger ca. 10 min. kjøring fra Fredrikstad sentrum og 5 min. fra lokalsentrumet på Gressvik torg. Det er kort vei til barnehage, og det er fin skolevei til barne- og ungdomsskole. Gressvik IFs klubbhus og fotballbaner i Trondalen er et sted mange søker til. De to lokalsentrene Ørebekk og Gressvik sentrum har et godt utvalg av matbutikker, og her er også apotek, baker, klesbutikk, frisør, blomsterbutikk og lekebutikk. På Gressvik torg er det anløp for byferga, som har avgang til Fredrikstad sentrum og Gamlebyen hvert 20. minutt. Det er bussforbindelse til Fredrikstad sentrum i nærheten av eiendommen. Fra Gressvik er det en kort kjøretur til noen av distriktets fineste badeplasser ved sjøen, som Foten og Mærrapanna. Det er ca. 20 minutters kjørevei til E6 og sykehuset på Kalnes.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 86 73 64 9
1. etg. 119 109 96 13
SUM 205 182 160 22
Garasje 50 47 0 47

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig over to plan oppført i 1974, og tilbygget i senere tid. Yttervegger i bindingsverk med stående og liggende kledning. Saltak tekket med takshingel. Loftet er isolert. Vinduer med tolags isolerglass. Eldre garasje med støpt betongplate. Yttervegger i bindingsverk med stående og liggende kledning. Pulttak med stålplater. Vippeport. Det er tilbygget en bod på vestsiden av garasjen. Det er sendt søknad til kommunen om ferdigstilling av tilbygg.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Underetasje: Vindfang, 2 soverom, 2 ganger og baderom (p-rom). 2 boder (s-rom). 1. etasje: Gang, kjøkken, spisestue, stue, tv-stue, wc og soverom/kontor (p-rom). Bod og vinterhage (s-rom). Garasje med tilbygget bod.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har vært pusset opp jevnlig, er generelt god vedlikeholdt og er i god stand. Huset er romslig, med flere stuer og tre soverom. Det er god lagringsplass i boder i kjelleren. Baderommet ble pusset opp i 2013, og kjøkkeninnredning ble skiftet i 2011. Stua ble pusset opp i 2020, og gulvene ble slipt. GULV: Parkett, laminat, teppe, vinylfliser og betong. VEGG: Glassfiberstrie, panelplater, tekstilstrie, panel, fliser, malte slette vegger og veggplater. HIMLINGER: Himlingsplater og panel

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Pen kjøkkeninnredning fra 2011 med profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr, mikroovn og platetopp. For øvrig frittstående hvitevarer. Glassplate bak platetoppen. Plass til spisebord. BAD: Flislagt baderom fra 2013. Innredet med frittstående toalett, dusjnisje og servant. Varmekabler. Utlufting via elektrisk vifte på ytterveggen. TOALETTROM: Frittstående toalett og servantinnredning. Utlufting via ventil i tak. VASKEROM: Enkelt vaskerom i kjeller med flislagt gulv og malte betongvegger. Opplegg for vaskemaskin og utslagskum. Sluk i gulvet og naturlig utlufting. Vegger, gulv og tak ble pusset opp i 2021.

OPPVARMING

Varmepumpe. Peis i stuen og vedovn i underetasjen. Varmekabler på bad.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Ingeniør Håvard HAnsen AS, datert 03.09.2021.

OVERTAGELSE

tekst

ADRESSE

Gamle Ålevei 62C, 1621 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Variert, landlig tomt med innslag av både svaberg, gressplen og gamle furutrær. Sør-vestsiden av huset har en nydelig terrasse med innebygd utestue. Her er det solrikt og skjermet. Gårdsplassen på framsiden er gruset og har et støpt fundament. Det er garasje fra 1960-tallet på eiendommen. Tomten er eiet. Gamle Ålevei 62 C og nabohuset 62 B er et familietun. Begge eiendommene skal selges, og det vil bli et klart skille mellom de to nye tomtene.

TOMTENS AREAL

1063 m2. Arealet er hentet fra målebrev datert 14.09.1960. Selger står for ny oppmåling så det blir tydlig grense mellom tomtene.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

12 030,- pr. år inkl. eiendomsskatt. Det er vannmåler på eiendommen. Avgiftene er basert på et vannforbruk på 87 kubikk.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

18 855 kwh i 2020.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Bestemmelse om vei tinglyst 18.04.1975 med dokr.nr. 301739.

LIGNINGSVERDI

Kr. 890 745,- som primærbolig Kr. 3 206 683,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-))
--------------------------------------------------------
108 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 408 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Gamle Ålevei 62C

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210160
PrisantydningNOK4,300,000.00
Samlet sumNOK4,300,000.00
Total kostnadNOK4,408,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22