Stor, tiltalende funkisvilla i Lykkebergkvartalet ved Domkirken/ Kirkeparken - Fredrikstad sentrum

Stor, tiltalende funkisvilla i Lykkebergkvartalet ved Domkirken/ Kirkeparken - Fredrikstad sentrum

  • Adresse Riddervoldsgate 5, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK12,000,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 995
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 465 m2 / BTA 511 m2 / PROM 334 m2
5 Soverom
Soverom
4 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Denne elegante funkisvillaen ved Lykkebergparken og Domkirken i Fredrikstad sentrum er en bolig man legger merke til. En stor murvilla - beliggende i et av Østfolds mest rendyrkede kvartal fra den tiden funksjonalismen sto på sitt sterkeste. Boligen er stor og innholdsrik med tre etasjer og kjeller. Den inneholder en romslig hoveddel og to leiligheter. Murvillaene på Lykkeberg utgjør én av tre miljøer i Cicignonområdet som i stor grad har blitt preget av funksjonalismens ideer med enkle og elegante former. Riddervoldsgate 5 er en av de mest iøynefallende funkisvillaene i Lykkebergkvartalet, i triangelet mellom Domkirken/ Kirkeparken, Rådhuset med Rådhusparken og St. Croix - i hjertet av Fredrikstad. Her befinner du deg et par hundre meter fra Kirkebrygga og den populære Elvepromenaden i Fredrikstad og 300 meter fra Jernbanestasjonen. Tar du turen videre gjennom kvartalene på Cicignon, kommer du i løpet av en kort spasertur frem til fergeleiet som tar deg over til Gamlebyen - en av Europas best bevarte festningsbyer. Fredrikstad er en "Ælveby" med et elveløp som går gjennom sentrum. Byen oppleves eksotisk og spennende - ikke minst p.g.a. de røde byfergene som publikum gratis kan benytte - Fra Cicignon/Camlebyen, gjennom byen og helt vest til Gressvik. Byfergene er en viktig del av byens identitet og et ikke uvesentlig fremkomstmiddel i byen.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1934.

BELIGGENHET

Lykkebergkvarteret ligger midt i byen omgitt av store grønne parker - 150 meter fra byens gågate og 300 meter fra jernbanestasonen. Kvartalet regnes som et av Østfolds mest helstøpte funkiskvartal der det på 1930 tallet ble oppført flere funkisvillaer, etter inspirasjon fra trender utenfra. Dette er sentralt, i en tradisjonsrik del av sentrum, ved Domkirken, Lykkebergparken og Kirkeparken. I enden av Kirkeparken ligger erverdige Fredrikstad Bibliotek og boligkvartalene ved Cicignon.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 148 132 130 116
1. etg. 163 151 138 13
2. etg. 144 132 130 2
3. etg 56 50 50 0
SUM 511 465 334 131

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Riddervoldsgate 5 er en stor og innholdsrik enebolig i tydelig funkisstil - byggmesterfunkis - fra funksjonalismens glansperiode på 1930-tallet. En kommunal delegasjon fra Fredrikstads deltok i 1930 på en utstilling av moderne kunst og arkitektur i Stockholm. Delegasjonen ble meget begeistret og hentet hjem inspirasjon som resulterte i bl.a. to tilnærmet rene funkiskvartal i byen - der funkisene ved Lykkebergparken var det ene. Boligen er et godt eksempel på hvorledes funkjonalismens enkelhet og minimalisme kan kombinere med et eklektistk interiør og uttrykk som tilsammen fremstår som et konsept. Bygget er oppført i dobbel teglstenskonstruksjoner over grunnmur av betong på leire. Boligen har etter byggeåret fornyet flere dører og vinduer og er moderniser i takt med tiden. Takkonstruksjonen er delvis valmtak og pulttak. Taket er tekket med kobber. Tilstandsrapport fra Nedre Glomma takst AS gir mer detaljert beskrivelse av bebyggelse, konstruksjon, alder og tilstand.

INNEHOLDER ( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Første etasje inneholder entrè, gang/hall, stue, bibliotek, spisestue/stue, grovkjøkken, kjøkken, bad, toalettrom (alle p-rom) og nedgang til underetasjen. Andre etasje inneholder hall, to soverom, kontor/soverom, garderoberom, bad, toalettrom (alle p-rom) og trapperom/hall samt bod (s-rom). Leilighet i 2. etasje inneholder gang/hall, åpen stue- og kjøkkenløsing, soverom og bad (p-rom). Leiligheten i 3. etasje inneholder gang/hall, åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom og bad (p-rom). Kjelleren består av vaskerom, tekniskrom og bodrom (s-rom). "Garasjen" fungerer som bod/lagringsplass (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med parkett, laminat, fliser, teppe og belegg. Vegger er belagt med malte flater, fliser, malerstrie og mur. Tak har malte flater, panel og bjelkelag.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken hoveddel: Hvit kjøkkeninnredning fra IKEA med sort benkeplate av stein. Innredningen er ny i 2016 med integrert oppvaskmaskin. Frittstående gasskomfyr fra SMEG. Ventilator. Vegger er flislagte og malte, malt tak og flislagt gulv med varmekabler. Grovkjøkken tilknyttet kjøkkenet har lik innredning og vask. Frittstående kjøleskap. Bad hoveddel og toalettrom: Flislagt baderom med dusjkabinett, søylevask og opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulvet. Malt tak. Toalettrommet har wc, flislagt gulv, malte og flislagte vegger og malt tak. Ventilasjon i vegg. Leilighet i 2.etasje: Hvit kjøkkeninnredning fra KVIK ny i 2019. Frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Ventilator. Fliser på vegg, belegg på gulv og malt tak. Nytt bad i 2019 med servant med innredning, dusjkabinett, wc og opplegg til vaskemaskin. Ventilasjon i vegg. Malte vegger og tak, belegg på gulv. Leilighet i 3.etasje: Hvit kjøkkeninnredning fra IKEA ny i 2020. Frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Ventilator. Malerstrie på vegger, laminat på gulv, bord/dragere i tak. Badet inneholder søylevask, dusjkabinett og wc med kvern. Vegger er belagt med malerstrie og fliser, flislagt gulv med varmekabler. Bord og bjelker i tak.

OPPVARMING

Det er innstalert luft til vann varmepumpe i 2017. Denne gir varme til radiatorer og varmtvann. 1. etasje: varmekabler i kjøkkengulv og baderomsgulv. Peis i hall og stue. 3. etasje: varmepumpe fra 2016. Varmekabler i baderomsgulv.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra takstmann Svein Nesøen, datert 25. oktober 2021. Verditakst kr. 12 000 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for 21 utvalgte bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstand. Tilstandsgradene settes dels på grunnlag av takstmannens konkrete vurdering og dels vurdert ut fra levetidsbetraktninger for det enkelte element. For denne boligen varierer tilstandsgradene mellom tilstandsgrad 1 og 2. De fleste beskrivende elementene har tilstandsgrad 2. Boligens tre kjøkken og baderommet i leiligheten i 2.etasje har angitt tilstandsgrad 1.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Riddervoldsgate 5, 1606 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Flat og opparbeidet tomt med beplantning, busker og hekk. Gruset gårdsplass. Eiendommen er inngjerdet mot gaten om mot naboeiendommene.

TOMTENS AREAL

530 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 19 418,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers energiforbruk var ca. 55 000 kWh for 2020.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul, F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, vei og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i regulert område, reguleringsplan 335 Lykkeberg. Reguleringsplanens formål er bolig/kontor - og å bevare bygningsmessige, antikvariske og andre kulturelle verdier i Lykkebergkvartalet. I kommunens arealdel er det avsatt for bebyggelse og anlegg, hensyn friluftsliv og hensyn kulturmiljø.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet. Eier har innredet deler av 2. etasje og hele 3. etasje til to leiligheter som i dag leies ut. Selger har i forbindelse med salget sagt opp leieavtalene, men ny eier står selv i posisjon til å forsette eller å avslutte leieforholdene. Leilighetene er ikke registrert som egne boenheter, men har vært leiet ut som del av egen bolig - som forutsetter at det er intern adkomst mellom boenhetene og boligens hoveddel.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Dette er ikke påkrevet for tiltak fra byggetiden.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2016/725387-3/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2019 var som primærbolig kr. 1 440 149,- og som sekundærbolig kr. 5 184 535 ,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
12 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
300 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 000 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
301 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 301 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210187
PrisantydningNOK12,000,000.00
Samlet sumNOK12,000,000.00
Total kostnadNOK12,301,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25