Lys og tiltalende 3-romsleilighet med flott elveutsikt på Bellevue Brygge - Cicignon

Lys og tiltalende 3-romsleilighet med flott elveutsikt på Bellevue Brygge - Cicignon

SOLGT

  • Adresse Riverside 16, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,250,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 1832
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 81 m2 / BTA m2 / PROM 77 m2
2 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
C Energimerke C DARK_GREEN
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en pen selveierleilighet ny i 2019 beliggende på attraktive Bellevue Brygge. Her bor du i andre etasje med flott elveutsikt til Glomma og god kontakt med omgivelsene. Den er gjennomgående, med god planløsning og inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, to bad, hall og bod/teknisk rom. Leiligheten disponerer sportsbod og biloppstillingsplass i garasjeanlegget. Glommastien ligger like utenfor, nede ved elven, og møter elvepromenaden og fergeleiet ved Tollbodbrygga. Kun et par minutters gange unna ligger jernbanestasjonen på Cicignon.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2019.

BELIGGENHET

Bellevue Brygge ligger ved elven som renner forbi Cicignon. Herfra er det kun noen minutters gange til byens sentrum og kun en kort spasertur til jernbanestasjonen. Leiligheten ligger nær elven med utsikt over til vollene i festningsbyen Gamlebyen. Glommastien passerer forbi og møter elvepromenaden og fergeleiet ved Tollbodbrygga. Herfra kan du velge om du vil fortsette spaserturen langs elven til sentrum, eller ta byfergen over til Gamlebyen og videre nedover til Kråkerøy, sentrum og Ålekilene. Byfergene i Fredrikstad er gratis, er pålitelig og har hyppige anløpstider. For deg som pendler med tog er det nesten slik at du kan gå hjemmefra først når toget ropes opp på perrongen og derfra er det ca. 1 times togtur til Oslo S.

AREAL AV BEBYGGELSE

BRA;P-ROM;S-ROM;;81;77;4;

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten ligger i andre etasje og inneholder gang/hall, åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, to bad (alle p-rom) og bod/teknisk rom (s-rom). Leiligheten har også bod (s-rom) og garasjeplass i parkeringskjelleren.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Blokkbebyggelse bestående av fem blokker med felles parkeringskjeller. Bygget har grunnmur av betong og betongsøyler på jord/leire. Vinduer og terrassedører med trelags isolerglass med utvendige aluminiumbeslag. Veranda med flott utsikt. Teglstein på yttervegger. Flatt tak.

STANDARD / UTSTYR

Leiligheten har høy standard og god komfort. Gulv er belagt med enstavs eikeparkett og fliser på baderomsgulver. Vegger har glatte lysemalte flater og fliser. Tak har glatte malte overflater. Det er installert utvendig solskjerming på vinduene og oppheng for lamellgardiner innvendig. Det er montert skyvedørsgarderobe tilpasset hallen og hovedsoverommet. Vannbåren gulvvarme.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Åpen kjøkkenløsning mot stuen med vinkelformet kjøkkeninnredning fra Sigdal med hvite fronter og hvit benkeplate i homogen laminat. Innredningen har integrert induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Malte vegger, parkett på gulvet og malt tak. Bad tilknyttet hovedsoverommet: Innredning med servant, wc og dusj. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme. Ventilasjon i tak og downlights. Gjestebad: Innredning med servant, wc, dusj og opplegg til vaskemaskin. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme. Ventilasjon i tak og downlights.

OPPVARMING

Leiligheten er tilknyttet fjernvarme fra Fredrikstad Fjernvarme AS.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Nedre Glomma takst ved takstmann Svein Nesøen datert 7. januar 2022. Verditakst kr. 5 250 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for 23 utvalgte bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstand. Tilstandsgradene settes dels på grunnlag av takstmannens konkrete vurdering og dels vurdert ut fra levetidsbetraktninger for det enkelte element. For denne boligen varierer tilstandsgradene mellom tilstandsgrad 0 og 1. De fleste beskrivende elementene har tilstandsgrad 0 og ni elementer har tilstandsgrad 1.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Riverside 16, 1606 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Flat tomt opparbeidet med gress, prydbyusker, lekeapparater og gangveier mellom blokkene. Granitttrapper mot elven og Glommastien.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Eiet felles tomt 5818m².

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Eiendomsskatt kr. 7 963,-.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm de siste 12 mndr var 1 825 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest grønn, C.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Tilknyttet kommunalt vann, vei og avløp. Leiligheten er også tilknyttet fjernvarme fra Fredrikstad Fjernvarme AS.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen inngår i et regulert området som omfattes av reguleringsplanene 1097 Jernbanebrygga. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel er det avsatt til område for bebyggelse og anlegg, flomfare, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten er registrert som en boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest datert 29. juni 2020.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2009/776049-1/200ERKLÆRING/AVTALE - Bestemmelse om framføring av fjernvarme. Med flere bestemmelser. 2011/778225-1/200ERKLÆRING/AVTALE - Rett til fremføring av høyspentkabel i grunn. Med flere bestemmelser. 2019/738078-1/200ERKLÆRING/AVTALE - Bestemmelse om rettigheter til fellesanlegg- og områder. Med flere bestemmelser 2019/919681-1/200 - Seksjonering

LIGNINGSVERDI

Ligningsverdien er ikke fastsatt enda.

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER
: Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum 2,5 % Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte
Kr 525,- Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon Kr 697,- Transportgebyr forretningsfører kr 5995,-

EIENDOMMEN SELGES ETTER REGLENE I AVHENDINGSLOVEN

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Sameiet Bellevue Brygge. Org.nr.: 923 314 180.

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Kr. 0,-. per 31.12.2020.

FELLESUGIFTER PR MND

Kr. 3 278,- per mnd. Dette inkluderer kommunale avgifter, vedlikehold, fjernvarme, drift av sameiet og garasjeleie. Oppvarming med fjernvarme som avregnes årlig etter forbruk.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Sameiet har utarbeidet vedtekter og husordensregler. Se salgoppgavens vedlegg.

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Årsmøtereferat for 2021, årsoppgjør/regnskap for 2020 og budsjett for 2021 ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

FORKJØPSRETT/ GODKJENNING AV KJØPER

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet. Det kreves ikke styregodkjenning av ny seksjonseier.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Utskrift av sameiets årsoppgjør med regnskap og budsjett, samt protokoll fra generalforsamling foreligger som del av prospektets vedlegg. Sameiet hadde i 2020 et overskudd på kr. 824 658,-.

Omkostninger
5 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
131 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
132 592,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 382 592,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210204
PrisantydningNOK5,250,000.00
Samlet sumNOK5,250,000.00
Total kostnadNOK5,382,592.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25