Tomannsbolig som benyttes som enebolig - Beliggende i populært, sentrumsnært boområde v/Bratliparken - Trara

Tomannsbolig som benyttes som enebolig - Beliggende i populært, sentrumsnært boområde v/Bratliparken - Trara

Eiendommen er en tomannsbolig som er noe omgjort og brukes i dag som enebolig. Meget sentralt, med kort vei til byens sentrum, skoler samt idylliske Bratliparken som er inngangsporten til Fredrikstadmarka. Barnevennlig og veletablert populært boligområde i idyllisk smågatemiljø. Innholdrik bolig over 2 etasjer med lite kjellerrom, garasje, uthus og en liten lekestue. Fra 2. etasje har man flott utsyn utover byen. Balkonger i beggge etasjer, samt en hage med forskjellige beplantinger og frukttrær.

  • Adresse Bratliveien 9,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 5,950,000.00
  • Ansvarlig megler Morten E. Stene
    Eiendomsmegler mnef.
  • Matrikkel Gårdsnummer:208, bruksnummer:1
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA183 m2 / BTA m2 / PROM168 m21. etg. Gang/hall, kjøkken, vaskerom/wc, 2 stuer. 84 kvm. 2. etg.Trappeoppgang/gang, hall/stue, bad, 3 soverom 84 kvm.
4 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
C EnergimerkeCLIGHT_GREEN
Energimerke

SAMMENDRAG

Eiendommen er en tomannsbolig som er noe omgjort og brukes i dag som enebolig. Meget sentralt, med kort vei til byens sentrum, skoler samt idylliske Bratliparken som er inngangsporten til Fredrikstadmarka. Barnevennlig og veletablert populært boligområde i idyllisk smågatemiljø. Innholdsrik bolig over 2 etasjer med etlite kjellerrom, garasje, uthus og en liten lekestue. Fra 2. etasje har man flott utsyn utover byen. Balkonger i begge etasjer, samt en hage med forskjellig beplanting og frukttrær.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Eiendommen er opprinnelig tatt i bruk i 1877, senere på-/ombygget i 1995.

BELIGGENHET

Beliggende i barnevennlig og veletablert boligområde i idyllisk smågatemiljø, rett ved og på oversiden av Bratliparken på Trara. I spaseravstand til byens sentrum, dagligvareforretninger og flott turterreng i Fredrikstadmarka og dammene. Lysløypen starter rett uteni den idylliske Bratliparken. Flott utsyn fra 2. etasje mot syd. Trara skole, Glemmen videregående skole og Stjernehallen ligger en kort spasertur unna.

VEIBESKRIVELSE

Se vedlagte veibeskrivelse. Fra Fredrikstad sentrum følg Rolvsøyveien til Glemmen Vgs. Hold til venstre i 1. rundgjøring. Følg deretter Traraveien opp ca 600 m. Ta til venstre inn Bratliveien i ca 100 m i retning Bratliparken. Eiendommen ligger da på høyre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 15
1. etg. 84 84
2. etg. 84 84
SUM
Garasje 24 24
Andre Bygninger 16 16

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Eiendommen ligger hovedsakelig i enebolig bebgyggelse. Ifølge tilstandstandsrapport datert 05.04.2022 av takstmann Svein Nesøen beskriver eiendommen slik: Eiendommen består av tomannsbolig som er gjort om litt og brukes som enebolig. Det er mulig og gjøre det om til tomannsbolig igjen. Det er også en garasje, uthus og en liten lekestue på eiendommen. Huset trenger en del oppussing. Kledning og vinduer er i varierende stand, noe begynner å bli dårlig. Taktekke med renner og beslag er fra ca.1995, dette har stort sett normal slitasje. Rom trenger generelt overflateoppussing. Det er ikke tilgang til det meste av krypkjelleren så det meste av denne er ikke sjekket. UTVENDIG Sutakplater, sløyfer, lekter og betongtakstein sannsynligvis fra midt på 1990 tallet, normal slitasje. Taktekke er sjekket ved takfot balkong. Renner og nedløp i stål, disse flasser endel. Helbeslag på pipe. 2 luftehatter. Stigetrinn. Det burde vært et beslag inn i vegg til tak på kjellernedgang.Saltak. Bord undertak. Isolert med noe mineralull flat del. Loftet er bare sjekket fra luken opp. Så tørt og greit ut derfra. Konstruksjon kunne med fordel være noe bedre utluftet. Noe av konstruksjonen er innelukket, så denne er ikke sjekket. Byggemåte eldre del er knubb etterisolert med mineralull i følge tidligere eier, men det er ikke mye igjen av dette. Ellers er det bindingsverk, dette skal etter byggemåte være isolert med 15 cm mineralull. Liggende kledning, denne er i noe varierende stand, noen dårlige ender.Vinduer med tolags isolerglass fra ca. 1994. Noe tørre/sprukne rammer, noe står for utskifting.Malt inngangsdør med trelags isolerglass fra 1992, denne har endel småskader. Terrassedør soverom 2.et. fra 2018, tolags isolerglass. Terrassedør i stue 1.et. med tolags isolerglass, denne er slitt. Eldre inngangsdør til kjelleren. Huset står sannsynligvis på morenegrunn og fjell. Virker stabilt.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Bruksareal: 1. etg 84 kvm , 2. etg 84 kvm, Kjeller 15 kvm, Garasje 24 kvm, Uthus 16 kvm Totalt: 223 kvm P. rom: 1. etg 84 kvm som inneholder Gang/Hall, kjøkken, vaskerom/wc, 2 stuer. 2. etg: 84 kvm som inneholder Trappeoppgang/gang, hall/stue, bad og 3 soverom S.rom. u. etg som inneholder bod. Garasje 24 kvm og uthus 16 kvm.

STANDARD/ UTSTYR

Stor skyvedørsgarderobe i hall. Skyvedørgarderobe på soverom i 2. etg. Opplysninger i følge vedlagte tilstandsrapport: Malt tapet på vegger. Fliser, parkett og belegg på gulver. Malt MDF panel, malt panel og malte plater i himlinger. Rom trenger generelt overflateoppussing. Etasjeskillere i tre. Noen mindre skjevheter.Teglsteinspipe. Feieluke i gang/hall 1.et. og soverom 2.et. Den i 2.et. mangler ubrennbar plate under. Peisovn i stue/kjøkken og eldre vedovn 2.et. Innvendig røkrør og ovner har jeg ikke sjekket. Et kjellerrom m/sluk. Noe fuktgjennomslag på vegger, også mot eldre del av huset. Grunnvannspumpe under betongdekke. Krypkjeller ut mot veien. Her kommer vann og avløpsrør inn og det ligger to varmtvannstanker her. Så tørt og greit ut her under befaringen. OBS. Det er ikke tilgang til krypkjeller under eldre del av huset, her kan det være skader.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Furukjøkken i U-form. Malt tapet på vegger, parkett på gulv, malte plater i tak. Furu innredning, denne har noen småskader. Mosaikkfliser mellom over og underskaper ved kum og komfyr. Ventilator går ut i yttervegg. Oppvaskmaskin. Vaskerom: Vaskerom/wc. Dette er pusset opp ca. 2017 i følge eier. Malt tapet på vegger, belegg på gulv, malte plater i tak. Innredning med skyllekum og wc. Lagt opp til for eksempel badekar. Plastsluk i gulv med belegg brettet ned i sluket. Ventilasjon i vegg, ikke tilluft i dør. Forholdsvis rett gulv, bra kant ut ved døren. Kjøkken og rør på yttervegg så det er ikke borte. Bad i 2. etg: Nytt ca. 2010 i følge eier. Fliser på en vegg, malerstrie ellers. Belegg på gulv, malte plater i tak. Dusjkabinett, wc og innredning med to vasker. El.vifte i vegg, ikke tilluft i dør. Plastsluk under kabinettet med belegg brettet ned. Forholdsvis rett gulv her, noe har litt feil fall. Bra kant ut ved døren. Ikke boret, rør går ut i yttervegg. Dusjes ikke på gulv/vegger her. Badet må brukes med lukket system som i dag, dvs. ikke dusje på gulv og vegger. iflg takstmannen.

OPPVARMING

Peisovn i 1. etg, vedovn i 2. etg. Varmepumpe ellers elektrisk oppvarming.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 05.04.2022. Verditakst kr 6 250 000,-. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 40 ulike bygningsdeler. Av disse er ett element gitt TG0. 12 bygningsdeler har angitt TG1. 22 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2. Ett bygningselement har tilstandsgrad 3. Ett bygningselement har tilstandsgrad 0 og 4 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. TG 3: Det er ikke montert rekkverk på trapperom til kjeller. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Etter avtale med selger

ADRESSE

Bratliveien 9, 1605 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er opparbeidet med gressplen og beplantet med pryd- og frukttrær. Stort, flott magnoliatre foran huset. Tomten er innhenget med hekk. Betongheller i gårdsrom, samt asfaltert innkjørsel til garasje.

TOMTENS AREAL

Ca 406 kvm Det er et areal på ca 80 kvm mellom garasje og Bratliveien, som det i 1993 ble søkt tillagt som et tilleggsareal. Dette ble godkjent, men ikke gjennomført. Ny eier må eventuelt gjøre avtale med bortfester for en evt en slik overdragelse.

EIERFORHOLD TOMT

Festet

FESTEAVGIFT

Kr. 1.698,- pr. år. som forfaller til betaling 01.10 hvert år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festeforholdet varer til 2077

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften blir regulert hvert 10. år, neste gang 2029

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

kr. 14 678,- inkl Eiendomsskatt. Boligen har vannmåler så vann og avløp er en variabel kostnad.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Boligen har i følge eier et energiforbruk på ca 21 000,- kWh pr. år. (Dette inkluderer vedfyring (elektrisk energiforbruk er ca 16000 kWh/år)

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest C Lysegrønn

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommem er tilknyttet offentlig vann- og kloakkledninger. Kjøper er ansvarlig for stikkledninger fra boligen til det kommunalenettet.Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Avsatt i kommuneplanens arealdel 2020-2032 til bebyggelse og anlegg

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen brukes i dag som enebolig, men er registet som 2-mannsbolig med 2 stk boenheter.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidlig brukstillatelse, for tilbygg/ombygnng fra 1993. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Tinglyst festekontrakt fra 18.09.1877, med nye vilkår tinglyst 12.08.1924.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig: kr. 907 592,- Som sekundærbolig: kr. 3 267 331,- for inntektsåret 2020.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE / BOLIGEN SELGES IHT AVHENDINGSLOVEN

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

EIENDOMMEN SELGES SOM LEDD I SKIFTE/ KJØPERS UTVIDEDE UNDERSØKELSESPLIKT

SKJEGGKRE

SKJEGGKRE I BORETTSLAG/SAMEIE

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))
--------------------------------------------------------
150 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 100 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220023
PrisantydningNOK 5,950,000.00
Samlet sumNOK 5,950,000.00
Total kostnadNOK 6,100,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Morten E. Stene
Morten E. Stene

Eiendomsmegler mnef.
917 82 296