Familievennlig enebolig med stor hage nær sentrum - Hassingen/Karivold

Familievennlig enebolig med stor hage nær sentrum - Hassingen/Karivold

  • Adresse Skovbøleveien 6,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 4,850,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer:208, bruksnummer:1242
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA234 m2 / BTA m2 / PROM234 m2
5 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G EnergimerkeGYELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en romslig familiebolig med stor hage og garasje. Eiendommen ligger på Karivold/Hassingen med gangavstand til sentrum, jernbanestasjonen, dagligvareforretninger og populære utfartsområder i Fredrikstadmarka med badeplasser og et stort nettverk av turstier. Boligen har en god planløsning med naturlige soner med oppholdsrom i første etasje og soverom i andre etasje. Underetasjen er innredet som hybel med stue, kjøkken, soverom, bad og entré. Her bor du sentralt med barnevennlig beliggenhet og kort vei skoler, barnehager og alt du trenger i hverdagen.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1938.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i veletablert boligområde ved Karivold/Hassingen, med kort vei til de fleste nødvendigheter og gangavstand til byens sentrum med bryggepromenade, restauranter, byfergene og jernbanestasjonen ved Cicignon. I nærområdet finner du flere dagligavareforretninger, barneskoler, ungdomsskole, videregående skole (Glemmen) og flere barnehager. Kun noen hundre meter ligger den fine Bratliparken som også er starten på Fredrikstadmarka - et ettertraktet utfartsområde med lysløype, turløyper og badeplasser ved dammene.

AREAL AV BEBYGGELSE
BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 80 80 0
1. etg. 89 89 0
2. etg. 65 65 0
SUM 234 234 0
Garasje 20 0 20

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Byggemåten er trolig plank og huset står sannsynligvis på leire. Yttervegger er liggende plank og vinduer fra år 1971 til 1997. Malt inngangsdør til kjeller med tolags isolerglass fra ca. 2012. Ny terrassedør med stuevindu nytt i 2019 med trelags isolerglass. Terrasse tilknyttet 1.etasje på ca. 35 m2. Takkonstruksjon av type valmet tak med betongtakstein og pappshingel fra ca. 1980/1990. Det er foretatt dreneringsarbeider rundt boligen i 2019. Garasje med leddport (ute av drift), støpt dekke, stående tømmermannskledning og pulttak med papp. Boligen er registrert som en enebolig. Det er innredet en hybelleilighet i kjelleretasjen. Dette er ikke byggemeldt og er ikke å betrakte som en egen, godkjent boenhet.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligens første etasje inneholder gang, hall, stue, kjøkken soverom, toalettrom (alle p-rom). Andre etasje inneholder hall, tre soverom, bad og toalettrom (alle p-rom). Underetasjen inneholder gang, stue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom (alle p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har alminnelig til enkel standard med noe bruksslitasje. Gulv er belagt med laminat og keramiske fliser. Vegger er belagt med malte overflater og keramiske fliser. Tak har malte flater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken i underetasjen: Hvit kjøkkeninnredning med frittstående hvitevarer. Det er montert våtromsplater i våtromssonen mellom over- og underskap. Ventilator. Malerstrie på vegger, gulv er belagt med laminat og malt tak. Bad underetasjen: Rommet er pusset opp i ca. 2010. Baderomsinnredning med servant, dusjkabinett, wc og opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulv og elektrisk vifte i vindu. Rommet er flislagt på vegger og gulv. Malt tak. Kjøkken 1. etasje: 1. et. Hvit kjøkkeninnredning med frittstående hvitevarer. Det er flislagt mellom over- og underskap. Innredningen har godt med skap- og benkeplass. Ventilator. Malte vegger, gulv er belagt med laminat og malte plater i tak. Toalettrom 1. etasje: Wc og innredning med vask. Ventilasjon i vegg. Malt panel på vegger, belegg på gulv, malt tak Bad 2. etasje: Badet har innredning med servant og dusjkabinett. Varmekabler i gulv og elektrisk vegg. Vegger og gulv er flislagt. Malt tak. Toalettrom 2. etasje: Wc og vask. Ventilasjon i tak. Malt tapet på vegger, belegg på gulv, malt tak.

TAKST TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 21 april 2022. Verditakst kr. 5 000 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 38 ulike bygningsdeler. Ingen bygningsdeler er gitt TG0. 8 bygningsdeler har angitt TG1. 21 bygningsdeler har angitt tilstandsgrad 2 og 5 bygningselement er angitt TG3. 4 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

BYGNINGSDELER SOM ER GITT TILSTANDSGRAD 2 (TG2) OG KAN KREVE TILTAK:

Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Pappshingel er mer slitt en takstein. Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Utvendige dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Råte i dør til kjelleren sør. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist andre avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav. Innvendige overflater: Generelt en del skjevheter. Laminat gulver topper seg litt i skjøter. Deler av rom trenger oppussing. Radon: Måling på over 100 Bq/m3. Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Innredning har mye skader. Kran lekker litt. Ventilator er slitt. Benkeplate er ikke pent skjært i enden. Spesialrom, WC: Ikke tilluft i dør på toalettrommene. Elektrisk anlegg: Eier har ingen dokumentasjon/samsvarserklæring.

BYGNINGSDELER SOM ER GITT TILSTANDSGRAD 3 (TG3):

Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Badene: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Branntekniske forhold: Det er mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav da et av brannslukningsapparatene trolig er for gamle.

BYGNINGSDELER SOM IKKE ER UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG FOR UNDERSØKELSE TG-IU

Fukt i tilliggende konstruksjoner og utvendige vann- og avløpsledninger.

OPPVARMING

Peisovn, luft til luft varmepumpe og varmekabler i baderomsgulv.

OVERTAGELSE

Etter nærmere overtagelse.

ADRESSE

Skovbøleveien 6 , 1605 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat med steinlagt innkjørsel. Boligen ligger godt plassert på tomten og har stor hage opparbeidet med noe beplanting av trær, busker og plen. Garasje med vippeport. Støygjerdet mot øst.

TOMTENS AREAL

949.7 m².

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 22 548,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers energiforbruk for 2021 var 24 995 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. opplysninger registrert med energiattest gul, G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann, vei og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen inngår i et regulert området som omfattes av reguleringsplan 301 Rv. 109, Rolvsøyveien. Området omfattes av kommuneplanens arealdel med hensyn 110 - boliger. Deler av eiendommen er båndlagt InterCity-planene som omfatter dobbeltspor (jernbane) gjennom Fredrikstad kommune.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen registrerte heftelser.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2020 var som primærbolig kr. 1 091 583,- og som sekundærbolig kr. 3 929 700,-.

REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS REGLER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
121 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,-))
--------------------------------------------------------
122 592,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 972 592,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220033
PrisantydningNOK 4,850,000.00
Samlet sumNOK 4,850,000.00
Total kostnadNOK 4,972,592.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25