Innoldsrik og elegant enebolig i barnevennlige omgivelser - Skogstrand

Innoldsrik og elegant enebolig i barnevennlige omgivelser - Skogstrand

SOLGT

  • Adresse Krabberødsvingen 23,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 7,950,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer:238, bruksnummer:25
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA250 m2 / BTA m2 / PROM192 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
D EnergimerkeDRED
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en enebolig for en familie - en god og romslig bolig i et nabolag med litt avstand til byens sentrum, men likevel bare noen minutter unna. Her ute på bygda er nærmiljøet trygt og oversiktlig, naturen og kulturlandskapet fungerer som en stor lekegrind - og et område for mosjon og opplevelser. Rett nedenfor ligger fotballbanen til det aktive, lokale idrettslaget ved Skogstrand. En drøy km unna ligger barneskole og barnehage ved Ambjørnrød. Eneboligen er romslig og innholdsrik og er godt tilpasset en families daglige behov - omgitt av en solrik, ugenert og pen hage.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Boligen er oppført i 2008.

BELIGGENHET

Boligen ligger på et høydedrag som faller av mot syd og vest. Dette gir gode solforhold og fin utsikt i terrenget. Krabberød - er et veletablert og barnevennlig villastrøk beliggende ved fotballbanen ved Skogstrand - i forlengelsen av boligområdet ved Ambjørnrød, nord for Fredrikstad sentrum. I en by av Fredrikstads størrelse og format er man her plassert i landlige omgivelser, men likevel kun 7 - 8 minutter fra Fredrikstad sentrum og 10 min. til Fredrikstad Stasjon. Boligområdet er ettertraktet boligområde for barnefamilier og har lett tilgang til Fredrikstadmarka, med lysløype og turveier. Fra området har man gode forbindelser til E-6 enten via R RV 110 til Råde, eller veien ut til Sollie.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje;BRA;P-ROM;S-ROM;U.etg.;42;42;0;1. etg.;101;85;16;2. etg.;65;65;0;SUM;208;192;16;Garasje;42;0;42;SUM ALLE BYGG;250;192;58

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

En innholdsrik og pen enebolig fra 2008, oppført i trekonstruksjoner over grunnmr/sokkeletasje dels av tre og dels av av Leca. Boligen ligger skrånende terreng og har bruksarealet fordelt over underetasje, første og andre etasje. Inngangsparti i første etasje. Boligens fasader og interiør har et visst særpreg, der vinduer i ulike format og størrelser gir godt med lys og overlys inne i boligen. Boligen er innholdsrik og innredet med stuer og oppholdsrom i flere soner - og to bad. Dette gir gode muligheter for utfoldelse og komfort for familiemedlemmenes behov for samvær og adskillelse. Boligen er i dag innredet med tre soverom, men er tilrettelagt for fire til fem soverom ved at soverommene i andre etasje kan deles. Frittliggende garasje med loft for oppbevaring. I plan med første etasje er det bygget store terrasser som følger boligens fasader mot syd og vest. Her kan man følge solen fra tidlig til sent. Ut fra kjøkkenet er det bygget en stor, fin vinterhage - som forlenger sommerkveldene.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Hall, vinkelstue, spisestue, stort kjøkken med spiseplass og utgang til vinterhave (S-rom), stort bad/wc - nytt i 2021. I andre etasje - mot syd - en stor stue, to soverom og et stort bad/wc. Soverommene er tilrettelagt for å kunne deles i to slik at boligen kan opp til fire, eller fem soverom. Underetasjen er innredet med hall/allrom, soverom, vaskerom, wc og soverom. Direkte utgang fra underetasje til terreng. Frittstående garasje med sidefelt og loft for lagring.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har et gjennført og elegant interiør - med store rom - og liten grad av bruksslitasje. Gulv er belagt med keramiske fliser og lys bjerkeparkett. Vegger har glatte malte flater og keramiske fliser. Tak har glatte, malte flater med downlights hall, kjøkken og bad i første etasje.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

kjøkken og bad i første etasje er nytt i 2018 etter en ominnredning der badet ble utvidet. Kjøkkenet har en elegant, innholdsrik og velutstyrt innredning fra HTH med benkeplager av komposittmateriale, hvite skap- og skuffefronter og intergrerte hvitevarer fra AEG: 80 cm keramisk koketopp, stekeovn, dampovn, micro, kjøl/frys, oppvaskmaskin, ventilator. Boligen har to store og delikate bad/wc og et gjestetoalett. Badet i første etasje har flisbelagt gulv og vegger med gråtonede fargesetting og er som hentet ut av en ny baderomskatalog med en stram, sort servantinnredning, vegghengt wc og en dusjnisje med tropisk dusjgarnityr og dør av herdet glass. Badet i andre etasje er stort og fint, med flisbelagte gulv og malte vegger, vegghengt wc og badekar. Hvit servantinnedning og skuffeinnredning.

OPPVARMING

Det er lagt elektriske varmekabler i gulv i hele underetasjen, foruten i boden. I første etasje er det lagt el. varmekabler i hall og kjøkken. Begge bad har elektriske varmekabler. I stuen i første etasje er det montert en klebersteins peisovn for fyring med ved. Det er plassert el.panelovner i soverommene i andre etasje.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 22. april 2022. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 47 ulike bygningsdeler. Av disse er 2 bygningselementer gitt TG0. 29 bygningsdeler har angitt TG1. 8 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og 3 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 3. 3 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

BYGNINGSDELER SOM ER GITT TG2

Noen høydeforskjeller og bom på gulvfliser i u.etg. Det foreligger ikke dokumentasjon for baderommets oppbygning. Bad i andre etasje: Feil fall i deler av baderomsgulv, synlig sponplate i hyllenisje, manglende mansjett. Terskel til baderom er etter rapportens dato hevet med silikonfuge. Vaskerom ikke bygget som våtrom. Høydeforskjell og behov for ny fuging i deler av vaskeromsgulv. Manglende ventilasjon i wc i underetasje. Tørrsprekker i utvendig utvendig murpuss. Påviste skader i forstøtningsmur i bakkant av garasje er utbedret etter at tilstandsrapporten ble utarbeidet.

BYGNINGSDELER SOM ER GITT TG3

Manglende rekkeverk for terrasse og utvendig trappenedløp mot syd. Feil fall mot sluk.

BYGNINGSDELER SOM IKKE ER UNDERSØKT (TGIU)

Det har ikke vært foretatt hulltaking mot våtrom. Det er ikke foretatt måling av Radon.

OVERTAGELSE

Forventet klar for overtagelse iløpet av oktober 2022.

ADRESSE

Krabberødsvingen 23, 1615 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er meget sirlig og pent opparbeidet og beplantet med gressplen vintergrønn beplantning og prydplanter - i terreng som skråner med varierende hellingsgrad mot syd og vest. Dette gjør tomten beskyttet for innsyn, god utsikt og rikelig med aftenssol - på bakken og især på de opphøydede terrassene langs huset sydlige og vestlige fasade. Gårdsplassen ligger i plan med gate og er belagt med betongstein.

TOMTENS AREAL

1 178 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveier

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 22 541,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var xx kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Rød D.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Området er regulert og omfattes av reguleringsplan 551 Skogstrand hvor formålet er frittliggende småhusbebyggelse. Og kommuneplan Fredrikstad 2011-2023 hvor formålet er bebyggelse og anlegg

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest fra 2012 for boligen og fra 2018 for hagestuen.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen tinglyste heftelser, eller servitutter.

LIGNINGSVERDI VED LIGNINGEN i 2020.

Som primærbolig: kr 1 553 372,-/ Som sekundærbolig:kr 5 592 140,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES IHT. AVHENDINGSLOVENS REGLER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
192 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
193 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 143 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med vedlegg - Krabberødsvingen 23

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220027
PrisantydningNOK 7,950,000.00
Samlet sumNOK 7,950,000.00
Total kostnadNOK 8,143,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25