Enebolig med stor hage og dobbelgarasje i naturskjønne omgivelser - Vikene, Onsøy

Enebolig med stor hage og dobbelgarasje i naturskjønne omgivelser - Vikene, Onsøy

  • Adresse Hasledalen 16,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 3,600,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer:84, bruksnummer:6
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA108 m2 / BTA m2 / PROM108 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G EnergimerkeGORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Hasledalen 16 er en fin eiendom med stor og barnevennlig tomt på Vikene, nær Hankøsundet. Huset er over 1,5 plan og er i de seneste årene pusset opp innvendig med nytt kjøkken, bad og nye vinduer. I tillegg til bolighuset er det dobbel garasje med hems og uthus med god plass for lagring. Fra eiendommen er det gangavstand ned til den idylliske havna på Vikene med restaurant, nærbutikk, badestrand og ferge over til Hankø. I nærområdet er det fine turmuligheter i skog og mark med ned natur- og sykkelstier.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1903.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser ved Vikene, Onsøy, like ved Hankøsundet. Eiendommen ligger usjenert med turområder like utenfor døren. Fra Hasledalen bor du nær Ellingårdskogen med multemyr og viltreservat - og gangavstand ned til Theastranda og Hankøsundet med flott skjærgård og fine bademuligheter. Ca. 1 km til nærbutikk, marina og populære restauranter på begge sider av Hankøsundet.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 85 85 0
2. etg. 23 23 0
SUM 108 108 0
Garasje 44 0 44
Uthus 56 0 56

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over 1,5 plan, med grunnmur av betong. Yttervegger i isolert bindingsverk og muligens knubb. Yttervegger kledd med stående trepanel. Saltak tekket med betongtakstein og plater. Nye vinduer og terrassedør i PVC (2021) med tolags isolerglass. Garasjen har grovstøpt betongdekke med en lecakant rundt. Stående tømmermannskledning. Saltak tekket med betongtakstein. Renner og nedløp i stål. Dobbel sidehengslet selvlaget garasjeport med elektrisk døråpner. Fra garasjen er det trapp opp til 2. etasje med platting. Uthuset står på blokker. Stående tømmermannskledning. Pulttak med bølgeblikkplater. Labankdører inn til 4 boder.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder gang, hall, kjøkken, to stuer, to soverom, loftstue og bad (alle p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligens interiør holder normal, god standard og er vedlikeholdt. De senere årene er flere rom blitt innvendig pusset opp og fremstår med lite bruksslitasje. Det er nye vinduer og terrassedør fra 2021. Veggene har malte panel og tapetserte vegger og gulv er belagt med laminat (2015). Malte tak.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Hvit kjøkkeninnredning (2015) med laminat benkeplate. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/fryseskap med vann og is. Ventilator. Malte vegger, malt panel i tak og laminat på gulv. Badet er pusset opp i 2022 og har servant med innredning, toalett, opplegg til vaskemaskin og romslig dusjsone. Vegger har våtromsplater og gulv er belagt med laminat. Varmekabler i gulv og elektrisk vifte i vegg. Malt tak.

OPPVARMING

Det er peisovn i enkelte rom og varmekabler i baderomsgulvet. Det er gitt anmerkninger i feierreporten. Se vedlegg for mer opplysninger.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 29. juni. 2022. Verditakst kr. 3 600 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 31 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 8 bygningsdeler har angitt TG1. 18 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og ingen bygningselement er angitt TG3. 4 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

BYGNINGSDELER SOM ER GITT TILSTANDSGRAD 2 (TG2):

Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig: veggkonstruksjon, Innvendig: radon, våtrom (bad): sluk, membran, tettesjikt og ventilasjon, tekniske installasjoner: varmtvannstank, utvendige vann- og avløpsledninger. Avik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig: taktekking, nedløp, beslag og takkonstruksjon/loft. Innvendig: overflater, etasjeskille/gulv mot grunn, pipe og ildsted, trapper, sanitærutstyr og innredning (bad). Tekniske installasjoner: vannledninger og avløpsrør. Tomteforhold: byggegrunn, grunnmur og fundamenter.

BYGNINGSDELER SOM IKKE ER UNDERSØKT (IU)

Våtrom: Overflater vegger og himling, gulv og fukt i tilliggende konstruksjoner (bad). Tomteforhold: drenering.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Hasledalen 16, 1622 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Opparbeidet tomt med stor hage, beplantet med trær, blomsterbed og busker. Eiendommen er solrik og usjenert fra omgivelsene rundt. Fra veien er det port inn til eiendommen og riklig med biloppstillingsplass på egen tomt.

TOMTENS AREAL

1813 m².

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 16 155,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers energiforbruk for 2021 var xx kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. opplysninger registrert med energiattest orange, G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplanen. Området har i kommuneplan for Fredrikstad 2020 - 2032 formål hensyn friluftsliv og LNF - spredt bolig- fritids eller næringsbebyggelse.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn eiendom.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.10.2017.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1974/301288-1/86 Bestemmelse om bebyggelse, dispensasjon for skur og 1954/301678-1/86 Erklæring/avtale - grensegangsak mellom eiendommer.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2020 var som primærbolig kr. 715 307,- og som sekundærbolig kr. 2 575 103 ,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS REGLER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
3 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,-))
--------------------------------------------------------
91 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 691 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220094
PrisantydningNOK 3,600,000.00
Samlet sumNOK 3,600,000.00
Total kostnadNOK 3,691,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
16.08 17:00
Til
16.08 18:00

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25