Idyllisk enebolig med nydelig hage og uteplasser, Sellebakk

Idyllisk enebolig med nydelig hage og uteplasser, Sellebakk

Boligen er velholdt og har en lun, skjermet idylisk hage, solrik og rolig beliggenhet. Ved inngangspartiet får du en terrasse på ca 42 kvm, med en pergola som du kan nyte sene kveldstimer eller trekke deg tilbake i skyggen på varme sommerdager. Fra stuen er det utgang til en skjermet fredlig hage på fremsiden av huset. Til tross for sin alder fremstår boligen i god stand med attraktive overflater. Eiendommen ligger i et område hvor det har skjedd og skjer mye forandring, et såkalt vekstområde.

  • Adresse Grensen 3,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 2,750,000.00
  • Ansvarlig megler Morten E. Stene
    Eiendomsmegler mnef.
  • Matrikkel Gårdsnummer:303, bruksnummer:339
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA73 m2 / BTA m2 / PROM73 m21. etg: 51 kvm som inneholder: Entrè, bad, kjøkken, stue, spisestue med utgang til hage. 2. etg: 22 kvm som inneholder: Trapperom og 2 soverom.
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G EnergimerkeGORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Boligen er velholdt og har en lun, skjermet idylisk hage, solrik og rolig beliggenhet. Ved inngangspartiet får du en terrasse på ca 42 kvm, med en pergola som du kan nyte sene kveldstimer eller trekke deg tilbake i skyggen på varme sommerdager. Fra stuen er det utgang til en skjermet fredlig hage på fremsiden av huset. Til tross for sin alder fremstår boligen i god stand med attraktive overflater. Eiendommen ligger i et område hvor det har skjedd og skjer mye forandring, et såkalt vekstområde.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

ca 1875.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i et eldre etablert boligområde på Sellebakk. Kort vei til skole, barnehage, båthavn, idrettsanlegg og butikker. Boligområdet går for å være et populært boligområde. Like i nærheten ligger nye Verksbyen hvor det de neste årene skal etableres mange nye boenheter. Det er gode bussforbindelse til Fredrikstad/Sarpsborg sentrum like i nærheten.

VEIBESKRIVELSE

Se vedlagte kartbeskrivelse.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 51 51
2. etg. 22 22
SUM 73 73
Utebod 5 5

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig på 2.etg beliggende i Grensen 3. Boligen har en utvendig bod. Foran inngangsparti er det en terrasse på ca 42m2. Generelt oppført i gode å kjente konstruksjoner med den byggemåte som var vanlig ved oppføringspunktet. Dagens krav til isolering og tetthet er strengere enn da bygget ble oppført. Avvik som er påvist skyldes i hovedsak normal elde og bruksslitasje. Boligen har blitt noen år og det må påregnes vedlikehold og oppgraderinger. UTVENDIG: Tak er tekket med betongtakstein.Takrenner, beslag og nedløp i plastbelagt stål. Antatt knubb. Utvendig kledd med liggende trepanel. Saltak takkonstruksjon av sperrekonstruksjon. Undertak av bordtak og sutakplater. Det er gjort fuktsøk med Protimeter fuktindikator i innvendig himling ved pipe.Ingen førhøyede verdier er avdekket.Isolerglass i treramme. Overflatebehandlet.Ytterdør i tre.Fra stue er det utgang til en terrasse. Det er også en delvis overbygget uteplass.Utvendig trapp i tre.Det er et tregjerde rundt boligen. INNVENDIGLaminat, fliser vegg panel på vegg, panel i himling. Boligens p-rom har laminat og fliser på gulv. Panel på vegg og i himling.Trebjelkelag. Noe skjevheter i gulvene.Murt pipeløp med vedovn. Det er krypkjeller under større deler av boligen. Denneer det ikke tilgang til og er ikke undersøkt. Mulig skjult svikt.Tretrapp med overflatebehandling. Fyllingsdører (Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon)

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Bruksareal 1. etg: 51 kvm. 2. etg: 22 kvm. P-ROM 1. etg: 51 kvm som inneholder: Entrè, bad, kjøkken, stue, spisetue, trapperom. 2. etg: 22 kvm som inneholder: 2 soverom Utebod: Bruksareal 5 kvm, S-rom 5 kvm.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv;Vegger;Tak;Annet

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Kjøkkeninnredning er med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfeldt kjøkken kum. Hvitevarer bestående av platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Komfyrvakt på kjøkken.Det er foretatt fuktsøk med Protimeter fuktindikator i området foran oppvaskmaskin. Ingen forhøyede verdier er avdekket. Kjøkkenventilator med avtrekk. Bad: Baderomsinnredning består av dusjkabinett, servant med underskap og wc. Keramiske fliser og panel på vegg og panel i tak. Gulv har keramiske fliser med varmekabel. Plastsluk med klemring. Membran er vurdert utifra alder.

OPPVARMING

Boligen varmes opp med vedovn, panelovn og varmekabel.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Grydeland Eiendom as, datert 03.08.2022. Verditakst kr 2 750 000,-. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 33 ulike bygningsdeler. Av disse er ett element gitt TG0. 14 bygningsdeler har angitt TG1. 16 bygningselementer har angitt tilstandsgrad TG2. Ett bygningselement har tilstandsgrad TG3. 3 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. TG 3: Er gitt grunnet At det ikke er montert rekkverk på utvendige trapper. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Ønsket overtagelse er oktober/november 2022

ADRESSE

Grensen 3, 1651 Sellebakk

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er i fremkant av boligen opparbeidet med terrasse med pergolia. På baksiden av boligen er hagen opparbeidet med ulike beplantninger, bed og platting.

TOMTENS AREAL

I følge matrikkelrapport fra kommunen er tomten 201 kvm. Det er usikkre grenser, så avvik kan fremkomme.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 8.503,- inkl Eiendomsskatt. Boligen har vannmåler med et forbruk på 37 kubikk pr. 19.10.2021. Vann-/avløp er derfor en variabel kostnad.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Selger opplyser at boligen har et strømforbruk på ca kr. pr. år.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest karakter G, Oppvarmingskarakter Orange

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Boligen er tilnyttet offentlig vann-/kloakk. Eier er selvansvarlig for vedlikehold av stikkledninger fra boligen til det offentlige nettet. Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i et uregulert område. Iht til kommuneplanen ligger det i et område avsatt til boligformål, hensyn kulturmiljø, bebyggelse og anlegg. På nordsiden, tilstøtende til denne boligen er det reguleringsplan under arbeid med formål å bygge boliger. Formålet med planen er å legge til rette for å utvikle område til blokkbegyggelse i fire etasjer samt parkeringskjeller. Foreløpige skiser viser ca 85 boenheter. Se vedlegg til salgsoppgave for ytterligere informasjon om planarbeidet.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registert med èn boligenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest (registert tatt i bruk 1933) Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen heftelser eller servitutter registert.

LIGNINGSVERDI

For inntektsåret 2021: Som primærbolig kr. 598 530,-. Som sekundærbolig kr. 2 154 709,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR / BESIKTIGELSE / BOLIGEN SELGES IHT AVHENDINGSLOVEN

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
--------------------------------------------------------
70 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 820 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med vedlegg - Grensen 3

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220092
PrisantydningNOK 2,750,000.00
Samlet sumNOK 2,750,000.00
Total kostnadNOK 2,820,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
11.08 17:00
Til
11.08 18:30

Ansvarlig megler

Morten E. Stene
Morten E. Stene

Eiendomsmegler mnef.
917 82 296