En perle av en strandeiendom, stor hytte med bryggeanlegg og havsutsikt - Store Granholmen/Skjærhalden

En perle av en strandeiendom, stor hytte med bryggeanlegg og havsutsikt - Store Granholmen/Skjærhalden

 • Adresse Granholmene 11, Hvaler
 • Prisantydning NOK8,800,000.00
 • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
  Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
 • Matrikkel Gårdsnummer: 28, bruksnummer: 119
  Hvaler kommune
 • Areal BRA 119 m2 / BTA 119 m2 / PROM 117 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G
Energimerke

SAMMENDRAG

Fantastisk strand-/utsiktseiendom beliggende på Store Granholmen, mellom Skjærhalden og Nordre Sandøy. Eiendommen ligger 50 meter fra vannet, her det store brygger med plass til diverse båter og en ypperlig plass for soling og bading. Hytta er på hele 119kvm med stor stue med panoramavinduer mot havet og to nye bad (VA). Stor terrasse og Jacuzzi, fullstendig usjenert ved havgapet. Selger disponerer båt- og bilplass i Skjærhalden.

BYGGEÅR

Ca. 1970.

BELIGGENHET

Solrikt beliggende i en klåve på sydenden av Store Granholmen med storslagen utsikt ut mellom Herføl og Lauer - her er du tilbaketrukket fra båttrafikken mellom de østlige Hvalerøyene, men alikevel nær Skjærhalden, Nergården og Herføl. Lenger nord liggernydelige Romsund og Edholmen. Forholdsvis kort vei til Fredrikstad, Skjeberg og Halden. ellers er Strømstad og Koster innenfor en liten halvtime med båt. Selger disponerer båt- og bilplass i Skjærhalden (kan overtas).

BÅTPLASS/PARKERING

Selger leier båtplass og parkering i Skjærhalden. Det betales henhioldsvis kr. 9.000,- og 5.000,- for disse (kan overtas av ny eier).

VEIBESKRIVELSE

Kjør til Skjærhalden på Kirkøy. Det blir satt opp båttransport fra Taxibrygga (syd for fergene) ved visning.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
Hytte 126 119 117 2

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Stor hytte over ett plan oppført i trekonstruksjoner: Stående tømmermannskledning over tre og mursøyler til fjell/steiner. Saltak tekket med papp (2013). Lagringsmuligheter under hytta.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hall, kjøkken, to bad, stue med stor skyvedør til terrasse og fire soverom (p-rom). Bod (s-rom).

STANDARD/UTSTYR

Stor hytte som er pusset opp fra 2013 og fram til i dag - 2 nye bad, nytt kjøkken, nymalte overflater og ny parkett (enstavs eik). Stor terrasse med Jacuzzi, tilsammen 120 kvm, omkranser store deler av hytta - denne er ny i 2017. Nytt elektrisk anlegg samt vann og avløp. Innvendig og utvendig peis. Diverse downlights. Gulver er belagt med parkett, trebord og fliser. På vegger og i tak er malt panel. Hytta framstår lys og er svært innbydende.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkken (2013): Parkett på gulv og malt panel på vegger og i tak. Hvit innredning med integrert platetopp (induksjon), stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Stål ventilator. Det meste er av merket Bosch. Åpent kjøkken mot stue. Bad 1 (2013): Fliser på gulv og malt panel på vegger og tak. Dusjkabinett, wc og innredning med vask. Sluk under kabinett. Ventilasjon i vegg. Varmekabler. Bad 2 (2017): Fliser på gulv og malt panel på vegger og tak. Dusjkabinett, wc, innredning med vask og opplegg for vaskemaskin. Sluk under kabinettet. El.vifte i vegg, varmekabler og downlights.

OPPVARMING

Elektrsik og vedfyring.

TAKST/ BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger takst/ tilstandsrapport fra takstmann Svein Nesøen, datert 26.06.17. Verditakst kr. 10.000.000,-.

OVERTAGELSE

Hytta er ferieklar og selges med løsøre (private gjenstander fjernes).

ADRESSE

Granholmene 11 1680 Skjærhalden.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Naturtomt med to store brygger med diverse båtplasser, stupebrett og sti til hytta. Noen furutrær som skjermer noe for vær og vind. Hytta ligger i en klåve med firutsikt, tilpasset terrenget og er skjermet for innsyn.

TOMTENS AREAL

2 625 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 15.352,- inkl eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Hytta har vært lite i bruk de siste årene, strømforbruket er ukjent.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse rød G

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt gjennom et privat anlegg.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Dokumentet foreligger ikke.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Bestemmelse om byggeforbud. Eiendommen disponerer halvøy med bryggeanlegg syd for hytta. Grunneier (selger) gir kjøper bruksrett.

LIGNINGSVERDI

kr. 1 014 621,- for 2016.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen ligger innenfor 100-metersgrensen og omfattes ikke av reguleringsplan. LNF-område.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
8 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
220 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 800 000,-))
--------------------------------------------------------
221 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 021 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

 1. Vedlegg til salgsoppgave
 2. Granholmene 11
 3. Hvaler hytteforening

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61170134
PrisantydningNOK8,800,000.00
Samlet sumNOK8,800,000.00
Total kostnadNOK9,021,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92