Velholdt hytte med stor, solrik terrasse, nær egen båtplass og badestrand- Spjærøy, Hvaler

Velholdt hytte med stor, solrik terrasse, nær egen båtplass og badestrand- Spjærøy, Hvaler

  • Adresse Bastofeltet 93, Hvaler
  • Prisantydning NOK5,000,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 42, bruksnummer: 12
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 69 m2 / BTA 74 m2 / PROM 69 m2
4 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Koselig hytte høyt i terrenget, med sol fra morgen til kveld. Hytta ligger i Basto-feltet på Spjærøy, i nærheten av Sand Marina. Det er noen få minutters gange ned til sjøen, der hyttefeltet har eget bryggeanlegg og en nydelig badestrand. Hytta er i god stand og har et pent, lyst interiør med nytt kjøkken. Gjennom de store vindusflatene i stua har man flott utsikt ut over sjøen. Eiendommen ligger i skrånende fjellterreng, men rundt hytta er det laget et "eget terreng": en nesten 100 kvm stor terrasse. Herkan man flytte seg rundt med solen fra den står opp i øst, til den går ned i vest. Sitte i ro med en bok eller holde middag for hele familien. Vestsiden av hytta har en lun krok for grilling og sene kvelder. Eier har båtplass på 3 meters bredde på fellesbrygge. Egen parkeringsplass, stor gjesteparkering like ved eiendommen og gjesteplasser for båt på felles bryggeanlegg.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

1972. Tilbygget i 1990.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger på området Basto, øst på Spjærøy - den andre av Hvaler-øyene man kommer til fra Fredrikstad. Basto er et etablert hytteområde i nærheten av Sand, som er kjent for sin store marina med restaurant og kiosk. Nordover fra Sand ligger hytta høyt, usjenert og solrikt på fjellet, ca. 400 meter i lutftlinje fra sjøen. Fra parkeringsplassen er det 2 minutter å gå opp til hytta. I løpet av denne korte strekningen får man virkelig følelsen av å komme "opp på fjellet". Her er det fredelig. På terrassen er det sol fra tidlig morgen til sola går ned. Ved sjøen, ca. 5 minutters gange fra hytta, har Bastofeltet felles bryggeanlegg og badeplass med sandstrand. Her er det også en stor gjesteparkering. Eier har båtplass på ca. 3 meters bredde på fellesbrygga. Herfra kan man kjøre ut i Hvalers flotte skjærgård. I området er det nydelige turområder og badeplasser. Nærmeste dagligvarebutikk ligger på Rød på Asmaløy, 5 minutters kjøring unna. Til Hvalers kommunesentrum Skjærhalden, som har bl.a. butikker, kaféog ulike andre servicetilbud, er det ca. 10 minutter med bil. Det er ca. 15-20 min. med bil til Fredrikstad sentrum. Fra hovedveien er det bussforbindelse til Fredrikstad og Oslo.

VEIBESKRIVELSE

Følt rv. 108 mot Hvaler. På Spjærøy, ta til venstre ned mot Sand Marina. Fortsett over i Bastoveien. Det er gjesteparkering på venstresiden av veien. Det vil bli skiltet fra gjesteparkeringen opp til hytta på fellesvisningen.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 74 69 69 0

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta er fundamentert på fjell med søyler av lettklinkerblokker. Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte skal være isolert med 10 cm mineralull. Liggende kledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med bølgeplater i stål.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Stue, kjøkken, gang og tre soverom i hoveddel. Bad, wc og soverom i sidedelen (alle p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Hytta fra 1972 er godt vedlikeholdt og er i normalt god stand. Den har et lyst og lunt interiør - klassisk hyttestil - med hvitmalt panel på vegger og i taket, og parkett og bordgulv på gulvene. Pent, nyere kjøkken. Hoveddelen av hytta har en egen soveromsfløy med tre soverom. Påbygget fra 1990 har bad, do og et soverom.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Hyggelig kjøkken med hvit innredning fra Huseby. Malt panel på vegger og tak, furuparkett på gulv. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Ventilator. Åpent mot stue. Bad: På badet kommer man først inn til servant, speil og skuffer, og opplegg for vaskemaskin. Her er det hvitmalt panel på veggene og umalt panel i taket. Innenfor er dusjrommet, med hvitmalt panel på veggene og i taket. Det er belegg på gulvet på hele badet. Toalettrom: Panel på veggene og i taket, furuparkett på gulvet. Wc. Ventilasjon i veggen.

OPPVARMING

Vedfyring. Panelovner forøvrig.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 25.09.19. Verditakst kr. 5 000 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Bastofeltet 93, 1684 Vesterøy.

PARKERING

Eier leier parkeringsplass ved gjesteparkeringen i Bastoveien, ca. 2-3 minutters gangvei fra hytta. Det er også mulig å komme nærmere hytta for avlessing via en stikkveie fra hovedveien.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor tomt - ca. 2,5 mål - i skrånende terreng på fjell. Hovedsakelig naturtomt med fjell, furu, lyng og annen vegetasjon. Tomten ligger høyt i landskapet og har sol fra morgen til kveld. Flaggstang.

TOMTENS AREAL

2404 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Festet.

FESTEAVGIFT

3318,- pr. år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

2064, med rett til forlengelse. Tomten kan innløses til 40% av takstverdi.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavtalen reguleres iht til konsumprisindeks. Neste regulering finner sted i 2027.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgangtil å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 11 556,- pr år inkl. eiendomsskatt.

LØPENDE UTGIFTER

Eier betaler årlig kr. 1000,- for leie avv parkeringsplass, kr. 2000,- for båtplass på fellesbrygg, kr. 200,- for medlemskap i velforening og kr. 3318,- i festeavgift.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

10 250 kwh i 2018. Da har hytta vært oppvarmet hele vinteren.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest rød G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt vann og avløp gjennom privat anlegg.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt med bestemmelse om vei mm. tinglyst 14.05.1972 med dok.nr. 301857.

LIGNINGSVERDI

Kr. 460 385,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr 3 125,-

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
--------------------------------------------------------
126 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 126 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Bastofeltet 93

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190136
PrisantydningNOK5,000,000.00
Samlet sumNOK5,000,000.00
Total kostnadNOK5,126,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22