Nydelig, vestvendt hytteeiendom med egen brygge - Granholmen/Hvaler

Nydelig, vestvendt hytteeiendom med egen brygge - Granholmen/Hvaler

SOLGT

  • Adresse Granholmen 1, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK7,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 438, bruksnummer: 163
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 62 m2 / BTA 68 m2 / PROM 62 m2
4 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
D Energimerke D ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

På Granholmen, rett ved kommunegrensen til Hvaler, er det reist en fullisolert vestvendt hytte rett ved sjøen, og med egen brygge. Hytta er arkitektegnet og har et iøynefallende uttrykk. Den ble oppført i 2005 (ferdigattest foreligger) og holder høy standard. Hytta har innlagt vann og avløp og inneholder blant annet moderne bad og kjøkken, 2 soverom i første etasje, samt brukervennlig hems med 2 soverom. Stor veranda på sjøsiden med tilgang via skyvedørsløsninger fra kjøkkenet og dobbel glassdør fra stue, skaper en helt spesiell maritim atmosfære. Det er sømløs overgang mellom inne og ute. Båtplass og parkeringsplass på Stokken medfølger. Kort vei til fantastiske skjærgårdsskatter som Akerøya, Papper, Utgårdskilen og Søsterøyene . Stor eiertomt.

ANNONSERT VISNING GJENNOMFØRES - VIS SMITTEVETT

Retningslinjer for visning 1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

BYGGEÅR

2005.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger ytterst på sydsiden av Granholmen, kun 40 meter fra vannet - med egen brygge og fine bademuligheter. Hytta ligger skjermet og usjenert blant et svært sjarmerende kystlandskap bestående av svaberg, vakker og spredt furuskog - nydelige sol- og utsiktsforhold. Eiendommen grenser mot friareal i syd. Her er det tilrettelagt for lek og moro til lands og til vanns. Fine turområder på egen øy, som huser totalt ca 40 hytter. I nærområdet finnes bla nærbutikk, restaurant og annet servicetilbud ( Ødegårdskilen), Sand Marina med drivstoff og kiosk/restaurant og Kjøkøysund Marina med drivstoff og is utsalg. Litt lenger ut, i sydlig retning ligger nydelige Skjelsbusundet og Akerøya ytterst i havgapet. I vestlig retning ligger Papperområdet med Bukta og Papperhavn. Ved landgang på Søsterøyene kan man oppleve ekte lavastein og et helt spesielt landskap. Ca 5 minutters båttur fra Stokken Marina (innaskjærs).

BÅTPLASS/PARKERING

Med eiendommen følger båtplass (inntil 20 fot) og parkering på Stokken Marina.

VEIBESKRIVELSE

Ved annonsert visning er det oppmøteplass på bryggen utenfor Extra matbutikken i Ødegårdskilen/Vesterøy. Fra Fredrikstad følg RV 108, sydover mot Hvaler. Kjør Sydover via Kråkerøy og Kjøkøy og den lokale varianten av "Atlanterhavsveien" forbi Stokken og ta til venstre ved Ødegårdskilen.

BEBYGGELSENS AREAL
Hytte BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg 68 62 62 0

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta står på fjell med lettklinker mur. Byggemåten skal være bindingsverk og veggene skal være isolert med 10 cm mineralull. Stående lektekledning. De fleste vinduene/dører i hytta har tolags isolerglass, koblede vinduer samt koblet dobbel terrassedør i stue. Aluminium skyvedør med dobbelt isolerglass i stue og kjøkken. Den ene verandadøren inn mot stuen (skyvedøren) henger/vipper litt når den er åpen, men fungerer som den skal i lukket posisjon. Dette blir forsøkt utbedret. Saltak tekket med teglstein. Hengebrygge i stål/tre (det var en eldre brygge her tidligere, ny brygge er ikke byggemeldt).

BEBYGGELSEN INNEHOLDER (fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta er over ett plan med hems. Hytta innehar gang/hall, kjøkken, stue, to soverom, bad og wc (p-rom). Hemsen er ikke målbar grunnet takhøyde (tett oppunder 190 cm), og inneholder gang og to soverom.

STANDARD/UTSTYR

Moderne og arealeffektiv hytte (12 sengeplasser) med flotte utearealer framstår sommerlig og svært innbydende. Plassbygget senger og innredning. Romslig kjøkkenkrok med skyvedører til overbygget veranda på sjøsiden. Romslig hems med trappeadkomst er detaljer som fremhever denne eiendommen. Hytta fremstår særdeles delikat, med et mesterlig malerarbeid innvendig. Gulver er belagt med massive eikebord og furubord (hems). Malt panel på vegger og i himlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkken: Eikegulv og malt panel på vegger og tak. Hvit innredning med integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator. Bad: Eikegulv og malt panel på vegger og i tak. Her er det dusjkabinett, vask og opplegg til vaskemaskin. Ventilasjon i tak. Toalettrommet: Eikegulv, malt panel på vegger og i tak. Veggklosset og vask.

OPPVARMING

Elektriske panelovner. Det er peis i stua.

TAKST/ BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger takst/ tilstandsrapport fra takstmann Svein Nesøen, datert 12. mai 2020. Verditakst kr. 7 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale. Eiendommen leveres med løsøre (private gjenstander blir fjernet).

ADRESSE

Granholmen 1, 1676 Kråkerøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor, solrik naturtomt med noe gressplen (det er etablert vanningsanlegg for hekk og blomster). Stor veranda med bred trappeadkomst mot vannet og platting på baksiden. Tomten går nesten ned til sjøen. Det foreligger tinglyst rett til brygge/båtplass.

TOMTENS AREAL

1928 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Söderberg og Partners Forsikring as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktsignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 16 584,-.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Strømforbruk 3.700 kwh. Båtplass/parkering kr. 4.600,-.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje D.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Det er vann og kloakk gjennom et privat anlegg som er tilknyttet det kommunale. Dagens vann- og avløpslag har vært selvfinansierende grunnet nye oppkoblinger, men det må påregnes utgifter i fremtiden.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1947/303089-1/86 Erklæring/avtale, 1991/8543-3/86 Rettigheter iflg. skjøte, 1991/8544-3/86 Rettigheter iflg. skjøte, 1993/6376-3/86 Rettigheter iflg. skjøte, 2010/710400-16/200 Best. om vann/kloakkledning. 1952/302337-2/86 Bestemmelse om vannrett/båt ogbryggeplass (rettighet).

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 kr. 133 702,-.

REGULERINGSPLAN/BESTEMMELSER

Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen ligger innenfor 100-meters beltet i strandsonen.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
212 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
213 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 213 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200056
PrisantydningNOK7,000,000.00
Samlet sumNOK7,000,000.00
Total kostnadNOK7,213,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92