Hytte med båtplass, nydelig beliggende med sjøutsikt - Enhuskilen/Kråkerøy

Hytte med båtplass, nydelig beliggende med sjøutsikt - Enhuskilen/Kråkerøy

SOLGT

  • Adresse Enhuskilveien 85, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,500,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 425, bruksnummer: 3
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 58 m2 / BTA 63 m2 / PROM 58 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Oppgradert hytte, nydelig belligende, kun 40 meter fra vannet, med fantastik utsikt ut kilen med havet og horisonten i det fjerne. Her er det barnevennlig strand og medfølgende, tinglyst båtplass i fellesbrygge. Flotte turområder og nærhet til Langøya og Bjørnevågkilen. Med båt er det kort vei til Hvalerøyene og Onsøyskjærgården. Hytta er nylig oppgradert med nye overflater i sommerlige farger og VA-tilkobling. Fine, solrike uteblasser i form av innbeygget veranda, terrasser og gressplen. Uthus/anneks må restaureres.

BYGGEÅR

Hytta er bygd mellom år 1940-1950. Den er påbygd flere ganger i senere tid.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger kun 40 meter fra vannet ved Enhuskilen - forholdsvis skjermet og med nydelig utsikt mot Søster og Strømtangen fyr. Sol fra morgen til kveld. Fra eiendommen er det forholdvis kort vei til Fredikstad med et rikt utvalg av restauranter og kulturliv. Med båt er det enkelt å ta seg til kjente utfartsteder langs Onsøylandet og Hvaler, som for eksempel Strømtangen, Hankø, Papper og Skjærhalden. Ca 3 minutters gange til biloppstillingsplasser.

BÅTPLASS

Med hytta følger tinglyst båtplass i felles brygge.

PARKERINGPLASSER

Med hytta medfølger 2 parkeringsplasser på felles parkeringsområde (organisert gjennom velforening).

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over en av Kråkerøybroene og følg Kråkerøyveien rett forbi Kråkerøy Kirke. Ta så til høyre også straks til venstre mot Enhuskilen. Følg veien til parkeringsplass til venstre for kilen og parker her. Hytta ligger på høyre side av stien i sydlig retning, rett før stranda.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
Hytta 63 58 58 0
Uthus/anneks 25 22 0 22
Uthus 5 4 0 4
Sum alle bygninger 93 84 58 26

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta står på fjell med granittmur og søyler. Det er stående tømmermannskledning, men også noe liggende kledning - dette er malt i år. Dører og vinduer har noe ulik alder; inngangsdør med tolags isolerglass, dobbel terrassedør i stue, stuevinduer, kjøkkenvindu og et soveromsvindu er fra 2008/2009, ellers er vinduene fra 80-tallet. Hytta har saltak med noe ny isolasjon fra 2019. Taket er tekket med papp. Det er mye god terrasseplass med treplatting ved inngangspartiet og på andre siden mot vannet på ca. 40 kvm - ny i 2014/2015, denne er noe overbygd. Hytta er tilbygget i flere omganger - tegningene tyder på at eksisterende tilbygg i sydøstlig hjørne ikke er byggemeldt - det samme gjelder utvidelse av veranda/trapp med gelender og pergola samt platting ved inngangsparti.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta innehar gang, kjøkken, stue, to soverom og et bad (p-rom). Annekset består av tre rom (s-rom) og i uthuset er det en utedo og en bod (s-rom).

STANDARD/UTSTYR

Hytta holder en fin stand og har vært godt vedlikeholdt de siste årene. Det er foretatt utskiftning av noen vinduer, terrassedør, kjøkken, terrasser og noe ny isolering i tak, men ellers er det meste fra byggeår. Det er innlagt vann og avløp. Uthus/anneks har behov for omfattende vedlikeholdsarbeide.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Hytta har en åpen stue- og kjøkkenløsning hvor kjøkkenet er nytt i 2008. Innredningen er hvit fra KVIK med integrert platetopp og stekeovn. Det er laminat på gulv og panel på vegger som er malt i en behagelig grønnfarge. Badet har dusjkabinett, innredning med vask, veggklosset og opplegg til vaskemaskin. Det er malt panel på vegger og laminat på gulvet. Elektrisk vifte i veggen.

OPPVARMING

Hytta har en peisovn i stua, men denne kan ikke brukes da teglsteinpipen er revet/fjernet utvendig.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 31/8 2020. Verditakst kr. 6 500 000,- Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader varierende fra 1 til 3 med hovedvekt på tilstandsgrad 2.

OVERTAGELSE

Ledig for kjøper. Hytta levers med løsøre, noen private gjenstader blir fjernet før overtakelse.

ADRESSE

Enhuskilveien 85, 1679 Kråkerøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Solrik tomt med noe gressplen og beplantning, ellers naturtomt med innslag av fjell. Stor solrik veranda som dels er overbygget. Bebyggelsen er påbygget noe utover tomteareal - det er avklart med nabo (grunneier).

TOMTENS AREAL

760 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Festet. Grunneier er Hans Thorstein Øiseth.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

2062.

FESTEAVGIFT

Kr. 4 513,-.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Neste regulering av festeavgiften er i 2022 og reguleres etter konsumprisindeksen.

TOMTEFESTE OG ENDRINGER I TOMTEFESTELOVGIVNING

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 6 130,-, dette inkluderer eiendomsskatt. Kostnad for vann og avløp tilkommer, tilsammen ca kr 10.000,-.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mnd: 5.700 kwh Båtplass kr 400,-, Velavgift/parkering kr 600,-.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest rød G.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet gjennom et privat anlegg.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1982/5376-3/86 Urådighet - grunneiersamtykke 1982/5376-4/86 Bestemmelse om bebyggelse 1982/5376-5/86 Festekontrakt 1982/5376-6/86 Urådighet - grunneiersamtykke 1982/5376-2/86 Best. om båt/bryggeplass.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 var kr. 183 621,-

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen er ikke regulert . Hytta ligger innenfor 100-metersbeltet i strandsonen.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
152 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
153 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 653 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200183
PrisantydningNOK6,500,000.00
Samlet sumNOK6,500,000.00
Total kostnadNOK6,653,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92