Nydelig hytteeiendom, rett ved vannet - Kaholmen/Kråkerøy

Nydelig hytteeiendom, rett ved vannet - Kaholmen/Kråkerøy

  • Adresse Kaholmen 73, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK7,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 429, bruksnummer: 65
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 83 m2 / BTA 89 m2 / PROM 83 m2
4 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Velholdt og svært sjarmerende hytteeiendom med vinterhage og nydelige uteplasser, beliggende ytterst på Kaholmen med fri utsikt til Kråkerøyholmene og Hvaler. Eiendommen er tilknyttet vann og avløp, det er bygget et moderne bad i 2009. Rett bortenfor hytta medfølger egen brygge (tinglyst båtfeste) med plass til 2 båter. Parkeringsplass og felles gjesteparkeringer innerst i Bjørnvågkilen. Med båt er det kort vei til en fantastisk skjærgård blant Hvalers utallige øyer og langs Onsøykysten. Flotte turområder og gode muligheter for fiske (og få fisk!)

BYGGEÅR

Kommunen har ikke oppgitt byggeår - selger anslår at den opprinnelige hytta ble bygget omkring 1940. Tilbygget i ca 1975..

BELIGGENHET

Hytta ligger på en nydelig gressbakke ytterst på Kaholmen (kun 70 meter fra vannet). Her er du omgitt av et vakkert og ettertraktet skjærgårdslandskap med holmer, skjær og et yrende båtliv. Hvalerskjærgården, litt lenger syd, har flere øyer med et uttall av utfartsområder, strender, svaberg og tettsteder, populært blandt båtfolk og sommergjester. Parkeringsplass og felles gjesteparkeringer innerst i Bjørnvågkilen (ca 15 min. gange fra eiendommen). Ca 150 meter til egen brygge og fine bademuligheter. Svært barnevennlig med muligherer for lek og spill på egen tomt samt ferdsel i småbåt i området. Kot vei til Tangen og Stokken (med parkering og tilleggingsmuligheter).

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad: Kjør over 1 av Kråkerøybruene og følg Kråkerøyveien mot Hvaler. Ta til høyre ved Lunde (skiltet Bjørnevågveien). Følg veien til parkeringsplass, innerst i Brjørnevågkilen og følg stil i sydlig retning - hold så til høyre der stien deler seg og følg på til du kommer til en lysning og får kontakt med vannet Hytta er gul og ligger ned mot vannet.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 71 66 66 0
2.etg. 18 17 17 0
Sum 89 83 83 0
Anneks 13 11 0 11
Uthus 9 8 0 8
Sum alle bygg 111 102 83 19

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytte, anneks og uthus. Annekset er opprinnelig et uthus som er innredet (bruksendring er ikke byggesøkt). Enkel hytte som oppført i trekonstruksjoner, liggende kledning (usikkert om hele hytta er isolert) over søyler til sand/jord. Saltak tekket med Decraplater.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

1. etasje: Gang, kjøkken, bad, stue og 2 soverom (p-rom). 2. etasje: Gang og 2 soverom (p-rom). Annekset inneholder 1 rom (s-rom). Uthuset inneholder 1 rom. Utedo (står på utsiden av tomten).

STANDARD/UTSTYR

Hytta er av en eldre årgang og tilbygget i ca 1975 og holder normalt god hyttestandard. Bebyggelsen bærer preg av å være godt vedlikeholdt. Vinterhagen er fornyet med nye vinduer/balkongdør og vegg (mot vannet) i 2019. Bad og røropplegg er fra 2009. Kontrollert el.anlegg i 2014. Peisovn i stue (ny stålpipe i 2018). Gulver er belagt med belegg og malte trebord. Malt panel på vegger. Takesplater og malt panel i himlinger. Skjeve gulv grunnet setninger.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkken: Belegg på gulv, malt panel på vegger og malt panel/takesplater i tak. Eldre malt innredning med komfyr og kjøle-/fryseskap. Bad (2009): Belegg på gulv, malt panel på vegger og i tak. Dusjkabinett, veggklosett, innredning med vask og vaskemaskin. Smart skyvedørsløsning for oppbevaring.

OPPVARMING

Elektrisk og vedfyring.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 22.06.20 Verditakst kr 7.000.000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader lik 2 hele veien.

OVERTAGELSE

Hytta er ledig for overtakelse og leveres med løsøre (noen private gjenstander vil bli fjernet).

ADRESSE

Kaholmen 73 1676 Kråkerøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Parkmessig opparbeidet tomt med gressplen, bed og beplantning. Diverse solrike uteplasser i form av plattinger, pergola og veranda.

TOMTENS AREAL

1642 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 8.560,- inkl eiendomsskatt ( det er insatllert vannmåler med et stipulert forbruk tilsvarende 39 kubikk.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var 6740 kwh. Hytteforening/parkering kr 600,-. Privat vannlag kr. 2.500,-.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest oransje G.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet via et privat anlegg.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Ferdigattest av 18.10.2018 foreligger. Gjelder KUN rehabilitering av pipe.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Erklæring. Erklæring. Urådighet. Bestemmelse om adkomstrett (rettighet). Bestemmelse om båtfeste (rettighet).

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 var kr. 90 478,-.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen ligger innenfor 100-meters beltet i kystsonen. LNRF-område.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-))
--------------------------------------------------------
176 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 176 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200079
PrisantydningNOK7,000,000.00
Samlet sumNOK7,000,000.00
Total kostnadNOK7,176,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
05.07 16:00
Til
05.07 17:00

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92