Hyggelig hytte med sjøutsikt på idylliske Søndre Sandøy

Hyggelig hytte med sjøutsikt på idylliske Søndre Sandøy

SOLGT

  • Adresse Sauholmen 133, Hvaler
  • Prisantydning NOK3,800,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 29, bruksnummer: 1
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 71 m2 / BTA 77 m2 / PROM 71 m2
2 Soverom
Soverom
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Om du kan, skal du unne deg noen doser idyll hver sommer. Det gjør godt for sjelen - som her på Søndre Sandøy. Livet på en ikke veifast øy får deg til å senke tempoet og verdsette de små tingene som livet er fullt av. Sauholmen 133 er en lys og trivelig hytte med kort vei til sjøen - som man også ser fra eiendommen. Her er det god plass til hele familien med to (mulighet for tre) soverom og hems. Tomten er solrik og stor, med usjenerte terrasser.

BYGGEÅR

1976.

BELIGGENHET

Søndre Sandøy byr på et idyllisk øysamfunn, med en blanding av fastboende og sommergjester. Fra eiendommen har man en fin liten spasertur til Cafè Oline på Nedgården, som byr på god mat og drikke, ukentlig quiz og konserter gjennom hele sommeren. Her er det også et lite kioskutsalg. Søndre Sandøy ligger syd i Hvalerskjærgården. Herfra har man kort båtreise over til Sverige, Skjærhalden og Hvalers vakre kystlandskap. Eiendommen ligger noen få minutter spasertur ned til båt- og bryggeanlegg. Det er flere deilige badestrender rundt om på øya. Søndre Sandøy byr forøvrig på fine turmuligheter langs strandlinjen og innover på øya. Øya er ikke veifast, og har fergeforbindelse til Skjærhalden og øyene rundt. Øyhopping er et fint gjøremål en solrik dag.

VEIBESKRIVELSE

Kjør til Skjærhalden på Kirkøy. Ta ferge til de østre øyene og gå av på Nedgården, Søndre Sandøy. Følg veien opp mot Olines og ta til høyre inn Sauholmen. Følg veien over sletta. Hytta ligger på høyre side. Det vil bli skiltet til visning.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 77 71 71 0
Uthus 4 4 0 4
Sum alle bygg 81 75 71 4

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta står sannsynligvis på sandgrunn og søyler av lettklinkerblokker som har blitt restaurert med mur/sementblokker i 2015. Byggemåten er bindingsverk og vegger skal etter byggemåte være isolert med 10 cm. mineralull. Det er original stående tømmermannskledning som er skrapet og malt 2015. De fleste vinduer og dører har tolags isolerglass, mens det er noen orginale koblede vinduer. Saltak, tekket med decraplater i 2015.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER (fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta er på ett plan og består av gang/hall, stue, kjøkken, toalett og to soverom (p-rom). Det er også en hems i hytta, men denne har ikke målbart areal. Uthuset på tomten som brukes som lagerplass (s-rom).

STANDARD/UTSTYR

Hytta holder en normalt god hyttestandard og har i de senere årene blitt pusset opp. Bebyggelsen bærer også preg av å være godt vedlikeholdt.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkkenet har sort innredning fra IKEA, ny i 2010, med integrert induksjosplatetopp/stekeoven (2015), kjøleskap og ventilator. Rommet er lyst og det er godt med skap- og benkeplass. Rommet har lyst, malt panel på vegger og tak, bordgulv. Det er ikke bad i hytta, men et rom med elektrisk Cinderella toalett og vask med benpumpe. Rommet har malt panel på vegger/tak og bordgulv.

OPPVARMING

Hytta har peisovn i stue, ny i 2015. Det er også panelovner på toalettrom og i stue.

DIVERSE

Hytta er medeier i badestige ved badebrygga mot Herføl, samt hjertestarter. Hytta selges med noe løsøre som sofa, salongbord, tepper, hjørneskap, spistestue, tv, noe kjøkkenutstyr og noe utemøbler. Båtplass kan leies ifølge eier for ca kr. 6 000,- per år.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 20. juli 2020. Verditakst kr. 3 800 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader varierende fra 1 til 2 med hovedvekt på tilstandsgrad 2.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Sauholmen 133, 1692 Nedgården.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er fint opparbeidet med plen, busker, trær og bed. Diverse solrike uteplasser foran og bak hytta i form av plattinger og veranda.

TOMTENS AREAL

1 700m2.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt. Bortfester: Leif Oddvar Løkkeberg.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festetid: 99 år fra 1964. Det er mulighet for å innløse tomten for kr. 1 000 000,- + omkostninger.

FESTEAVGIFT

Kr. 7 195,- per år. Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeks hvert tiende år.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Neste regulering 1. oktober 2023.

TOMTEFESTE OG ENDRINGER I TOMTEFESTELOVGIVNING

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

7 720,- pr. år. Renovasjonsgebyret er noe redusert da nåværende eier har kompostavtale.

STRØMFORBRUK

Ca. 16 000 kwh pr. år.

ENERGIATTEST

Orange G.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Eier har brønn som brukes til vanning og vann fra sisterner som fylles med takvann og brukes til diverse annet (ikke drikkevann). Drikkevann tar de med fra området ved fergeleie. Det ligger kommunalt vann og kloakk igjennom to private anlegg i området som en normalt sett kan betale seg inn på.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1964/302594-3/86 Festekontrakt - vilkår. 1964/302594-2/86 Bestemmelse om veg.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 var kr. 492 320,-.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Uregulert område. Eiendommen ligger i strandsonen (ikke innenfor 100-meters beltet).

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
105 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
106 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 906 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200165
PrisantydningNOK3,800,000.00
Samlet sumNOK3,800,000.00
Total kostnadNOK3,906,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92