Nydelig hytte - med flott utsikt 40 meter fra sjøkanten - Rubingen - Saltnes

Nydelig hytte - med flott utsikt 40 meter fra sjøkanten - Rubingen - Saltnes

  • Adresse Rubingenveien 12, Råde
  • Prisantydning NOK14,000,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 93, bruksnummer: 93
    Råde kommune
  • Areal BRA 200 m2 / BTA 221 m2 / PROM 165 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en av de ettertraktede fritidseiendommene du ser i første rekke innover fra Saltholmen og Rubingen på Saltnes i Råde kommune - en drøy times biltur fra Oslo. En pen, arkitekttegnet og innholdsrik hytte med boligstandard. Tett på sjøen og med praktfull utsikt ut i fjorden. Her kan du kjøre til døra, parkere i egen garasje og nyte de fine solned-gangene over Oslofjorden og Vestfoldsiden. På Saltnes er du omgitt av et vakkert kystlandskap som strekker seg fra Larkollen i nord og videre mot syd til Engelsviken, Hankø og Hvalerskjærgården.

BYGGEÅR

1990

BELIGGENHET

Hytta ligger ca 40 meter fra sjøkanten i den vestvente hellinga ned mot Krokstadfjorden, rett innenfor Rubingen ved Saltholmen på Saltnes. Eiendommen har praktfull utsikt over Oslofjorden mot Sletterøyene og Vestfoldsiden der du kan se solen gå ned over horisonten. Gå ned til stranden og følg kyststien sydover til det velkjente badestedet Saltholmen, eller gå innover langs Krokstadfjorden. Stranden er langgrunn og barnevennlig. Tar du en tur med båten er det en fin tur over til Larkollen og Støtvig i nordlig retning. Sydover kommer du til Hankø, Engelsviken - og videre til den omfangsrike Hvalerskjærgården. Ved Saltholmen, Makrellrød og Tomb finnes det populære småbåthavner. Gangavstand til dagligvareforretning og et lite handelsområde ved Spetalen. Du finner også fine turområder i skogene innenfor.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo følg E6 sydover forbi Moss og til avkjøring nr 12 ved Rygge. Sving av E6 og kjør ned til RV 118. Følg RV 118 sydover ca 2,9 km og sving ti høyre i rundkjøring - inn på RV 116 mot Saltnes. Følg RV 116 ca 11,7 km - gjennom tettstedet Saltnes - og sving ned på Saltholmveien til høyre. Etter 125 m sving til høyre inn på Rubingenveien og følg veien forbi Rubingen Camping - frem til eiendommen som ligger ned til venstre.

OM MULIGHET FOR BÅTPLASS

Selger har tidligere leid båtplass på en brygge i strandkanten, rett nord for eiendommen - på det som kalles "Kraftbrygga". Eier av Kraftbrygga har åpnet for at ny eier kan fortsette leien av båtplass i Kraftbrygga etter at et planlagt reparasjonsarbeid er gjennomført. Dette arbeidet skal etter planen være ferdig iløpet av, eller etter båtsessongen i 2021. Eierne har i tillegg hatt en mindre jolle liggende på bøye i sjøen utenfor sin egen eiendom. Denne praksisen er ikke hjemlet i avtale.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 106 98 98 0
2.etg. 11 10 10 0
U.etg. 104 92 57 35
Sum 221 200 165 35
Garasje 50 45 0 45
Sum alle bygg 271 245 165 80

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta er tegnet av arkitektene Klaveness og Olsen. Bebyggelsen består av en frittliggende og innholdsrik hytte med innredet underetasje, første etasje og hems. Stor veranda ut mot sjøen i vest fra stuen i første etasje. Ut fra underetasjen er det en overbygget uteplass ( under terrassedekket for første etasje ) ut mot en hellelagt uteplass ut mot sjøen. Stor frittliggende, dobbel garasje med ett innredet loftsrom. Loftsrommet har ikke målbart BRA og er ikke registrert som et beboelsesrom, men er isolert og anvendelig. Hytta er oppført i trekonstruksjoner etter 1990 standard, over grunnmur av lettklinkerblokker. Garasjebygget er oppørt i trekonstruksjoner over grunnmur av lettklinkerblokker.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta inneholder i første etasje ( alle rom P-rom): Hall/entre, stor stue med åpen himling, trapp til underetasje og utgang til overbygget terrasse. Bad/wc og tre soverom. Hemsen har ett åpent areal med et galleri som strekker seg ut til gavelvegg mot sjøen. Underetasje inneholder: (P-rom) Stue, bad/wc, vaskerom. S-rom: Kjølerom og tre boder. Garasjen inneholder oppstillingsplass for to biler og et innredet rom på loftet.

STANDARD/UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser, furuparkett og malt betong. Vegger er belagt med panel, malte overflater, keramiske fliser og malt murpuss. Tak har panel og takessplater.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkkenet er utstyrt med en innholdsrik innredning fra byggeåret med glatte, hvite melaminfronter. Laminerte og flisbelagte benkeplater med furukanter. Oppvaskmaskin, kjøl/frys og keramisk komfyrtopp. Badet i første etasje er utstyrt med wc, dusj, bidet og servantinnredning med doble servanter. Badet i underetasjen er utstyrt med dusj, wc og servantskap med servant.

OPPVARMING

Det er montert peis i stuen i første etasje og i underetasje. Det er lagt elektriske varmekabler i hall, gang, kjøkken og bad i første etasje - og i gang, stue , vaskerom og bad i underetasjen.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert Verditakst kr 14 000 000,- Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader for 18 ulike bygningselementer, med varierende tilstandsgrad fra 1 til 3. 4 av 18 elementer har tilstandsgrad 1, 13 av 18 elementer har tilstandsgrad 2 og ett element ( bad første etasje ) har tilstandsgrad 3. Se tilstandsrapportens beskrivelser for det enkelte bygningselement.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Rubingenveien 12, 1642 Saltnes.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten ligger i skrånende terreng ned mot sjøen med flate partier ved inngangspartiet mot veien og ut fra underetasjen mot sjøen. tomten er pent opparbeidet og beplantet med gressplen, prydbeplantning og naturlig vegetasjon. Det er lagt helleganger fra garasje til inngangsparti, og hellelagt uteplass ut fra underetasjen - mot sjøen.

TOMTENS AREAL

Tomten er nylig oppmålt til 1124 kvm. ( Opprinnelig matrikkelbrev angir 1478,1 kvm).

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter som vann, avløp og eiendomsskatt betales med kr 9 203,- pr år. Renovasjonsavgift betales til Movar med kr 3 155,- pr år ( helårs). Det beregnes for tiden ikke feieravgift for fritidsboliger i Råde kommune.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var 32 000 kiWh.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest Orange F.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp via privat ledningsnett med pumpestasjon til offentlig ledning. Det private anlegget driftets og deles med flere naboeiendommer iht. avtale. Det er gjort avtale om ytterligere tilkoblinger til annlegget.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest for bebyggelsen, datert 7.7.1993.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1989/4210-2/87 Best. om vann/kloakkledn. 18.05.1989. Bestemmelse om gjerde, Bestemmelse om benyttelse.

LIGNINGSVERDI

Kr 87 753,- ved ligningen i 2018. Ligningsverdien må påregnes oppjustert.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen ligger i LNF-område - i 100-metersbeltet. Området på oversiden/østsiden av veien er et bebygget og regulert boligområde. Området syd for eiendommen er regulert og anvendt som campingplass.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
14 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
350 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 000 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
351 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 351 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med takst og andre vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200216
PrisantydningNOK14,000,000.00
Samlet sumNOK14,000,000.00
Total kostnadNOK14,351,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25