Pen hytte med tinglyst båtplass - pent beliggende med utsikt - nordre Kirkøy

Pen hytte med tinglyst båtplass - pent beliggende med utsikt - nordre Kirkøy

SOLGT

  • Adresse Utengveien 143, Hvaler
  • Prisantydning NOK4,950,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 15, bruksnummer: 9
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 71 m2 / BTA 77 m2 / PROM 67 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Pen og velholdt familiehytte beliggende høyt og fritt med sjøutsikt - Kirkøy, Hvaler. Eiedommen er den senere tid oppusset med bla nye overflater, nytt elektrisk anlegg og VA-tilkobling. Ca 5 minutters gange til tinglyst båtplass og parkering rett nedenfor eiendommen. Fra hytta er det nydelig utsikt i retning Fredrikstad, Torsnes og Sverige. Stue-, kjøkkenløsning med godt lysinnslipp og adkomst til store, solrike terrasser og en usjenert naturtomt. Fra eiendommen er det kort vei til Edholmen med flott bryggeanlegg, drivstoff og restaurant, Romsund og Skjærhalden. Nydelige bade-, tur- og rekreasjonsområder like i nærheten.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca 1973.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger lunt og usjenert innpasset i vakkert kystskogterreng ved Utengen på Kirkeøy. Her har du god avstand til øvrig bebyggelse og en nydelig utsikt over sjøstrekket mellom Kirkeøy, Karlsøyene Torsneslandet og Skjebergkilen. Den omfangsrike skjærgården med tallrike kiler og sund byr på gode muligheter for et aktivt båtliv i smult farvann. Innaskjærsleden langs Kirkeøys østlige side - gjennom Soldatersundet og Romsundet i retning Skjærhalden - er en av Hvalers vakreste. Områdene nede ved sjøen karakteriseres av svaberg og fine badeplasser, og her har du også tinglyst bryggeplass til båten. Parkeringsplass rett nedenfor eiendommen. Kirkeøy er forøvrig stedet hvor du like gjerne bruker sykkelen.

BÅTPLASS

Med eiendommen følger tinglyst båtplass i felles bryggeanlegg i den lille kilen nordvest for Kuvika (se kart).

PARKERINGSPLASS

Med eiendommen følger parkeringsplass, rett nedenfor eiendommen (på grunneiers tomt).

VEIBESKRIVELSE

Kjør mot Hvaler/Kirkøy, gjennom Hvalertunnelen og ta første til venstre i retning Bølingshavn/Korshavn. Følg denne gjennom Bølingshavn og ta til venstre for så Urdalsveien til høyre. Følg denne noen hundre meter og ta Utengveien til venstre ved postkassestativ (Stopp 35) og følger denne ca. en kilometer gjennom sving mot høyre, hold til høyre ved første og andre veiskille og følg til parkering i enden. Hytten ligger på høydedraget på oversiden.

AREAL AV BEBYGGELSE
BTA BRA P-ROM S-ROM
Hytte 77 71 67 4

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytte med sidebygg er oppført i trekonstruksjoner og formet som et kors, og gir bebyggelsen særpreg og et godt uttrykk - derav er det etablert intime uterom som skjermes av bebyggelsen. Bindingsverk med stående tømmermannskledning (islolert med 10 cm mineralull) over lettklinkermur/søyler til fjell. Saltak og flatt pult tak, tekket med pappshingel og papp. Terrassen er utvidet noe utover tegninger, ikke byggemeldt. Bod i bakkant av bad/wc og vedskjul er ikke byggemeldt.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Hytta er over ett plan og inneholder : Spisestue, stue, kjøkken, 3 stk soverom, sidebygg med bad og wc-rom samt bakenforliggende tilbygget bod. Alle rom er beregnet som primærrom foruten tilbygget bod.

STANDARD/ UTSTYR

Hytta holder en gjennomgående god standard, og fremstår med en funksjonell planløsning. Stuen er lys og trivelig, med ny vedovn. Store vinduer og den gode takhøyden forsterker dette inntrykket. Kjøkkenet har godt med skap- og arbeidsplass, ligger i tilknytning til stue, og har egen utgang til terrasse hvor du har morgensolen. De tre soverommene er romslige, og har godt med sengeplasser. Bad og wc samt bod finnes i sidebygning som er bundet sammen med hytta med felles tak/svalgang. Hytta er forøvrig omsluttet av store, usjenerte terrasser. Eiendommen er den senere tid påkostet med nytt elektrisk anlegg, nye stuevinduer mot nord, nye terrasser og markiser. Videre er hytta malt utvendig og innvendig,. Overflater i hovedsak lakkerte furu-tregulv, innervegger og himlinger er kledd med malt furupanel,

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkeninnredning i hovedsak fra 1997 med slette, malte fronter, laminatbenkeplate, nedfellt rustfri kum. Komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Innredning er supplert med en skapseksjon fra 2016. Baderom med dusjkabinett og servantinnredning. WC med gulvmontert wc, vegghengt servant, og V.V. bereder fra 2012.

OPPVARMING

Elektrisk og vedfyring.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 27.08.21. Verditakst kr. 5.000.000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader varierende fra 1 til 2, med hovedvekt på grad 2.

OVERTAGELSE

Hytta er ledig for overtakelse. Det meste av løsøre medføger foruten to sofaer og noe privat.

ADRESSE

Utengveien 143 1680 Skjærhalden.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Solrik og lun tomt som i hovedsak er forholdsvis flat. Hytta, skogen og vedskjulet danner et fint uterom som egner seg godt for lek og spill. Stor terrasse omkranser store deler av bebyggelsen.

TOMTENS AREAL

3.653 kvm (hentet fra festeavtale). Kartforretning/målebrev foreligger ikke.

EIERFORHOLD TOMT

Festet.

FESTEAVGIFT

Kr. 4.349,-.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

2071.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften reguleres hvert 10 år etter KPI - neste regulering er i 2022.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 10.679,-. Det er installert vannmåler med et forbruk stipukert til 14 kubikk

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Strømutgifter ca kr 7.000,-. Kostand til vei er ca kr 1.500,-. Drift av VA-anlegg ca kr. 3.000,-.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest rød G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunelt tilknyttet via et privat anlegg.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert. Eiendommen ligger i LNFR-område med spredt bolig- fritids eller næringsbebyggelse i strandsonebeltet (utenfor 100-meters beltet).

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Dokumentet foreligger ikke.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt Grunneiersamtykke Bestemmelse om vei, parkering og bryggeplass (rettighet).

LIGNINGSVERDI 2019

Kr. 346.000,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
117 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
118 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 068 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210151
PrisantydningNOK4,950,000.00
Samlet sumNOK4,950,000.00
Total kostnadNOK5,068,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92