Stor "Hankøvilla", nydelig beliggende i Husebukta!

Stor "Hankøvilla", nydelig beliggende i Husebukta!

  • Adresse Hankø 228, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK16,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 105, bruksnummer: 126
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 256 m2 / BTA 274 m2 / PROM 256 m2
5 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Stor sommervilla på Hankø beliggende kun 80 meter fra vannet og brygge - det er også kort gangavstand til badehus med brygge i Strømsund. Villaens arkitektur og uttrykk utstråler velstand fra fordums tid og helt fram til nå, og innehar en ærlighet som treffer oss alle. Eiendommens beliggenhet har en form for urbanitet med kort gangavstand til gjestebrygger, restauranter, spahotell og kiosk. Fergen tar deg til og fra Hankø og over til Vikanesiden med restaurant, butikk og Marina. Veien er kort over til Hankøhavna og Trouville om man vil trekke mot havet og glattskurte svaberg. Eiendommen er tilkoblet vann og avløp og det er etablert moderne kjøkken og bad - noe oppussing må påregnes. På eiendommen finnes også to uthus og sjøbod. Nærområdet kan by på bading, fiske og båtliv i flott skjærgård omgitt av uttallige holmer og skjær - med båt er det kort vei til Engelsviken med viden kjent fiskerestaurant, Hankøhavna, Missingene og Tønsberg. Det går ferge kontinuerlig til Hankø.

BYGGEÅR

Ca. 1876.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger forholdsvis høyt med nydelig utsikt mot Hankøsundet og gjestebryggeanlegget på Seilerkrosiden og i nærheten av Yachtklubben. Rett nedenfor eiendommen følger 2 tinglyste båtplasser i felles flytebrygge - ca 7 minutters gange i motsatt retning finnes også et badehus med brygge. Lenger syd på øya kan man nyte godt av hotellets fasiliteter som spa, minigolf og tennisbaner, enda lenger ut får man kontakt med den sydlige del av øya med glattslipte svaberg med flotte tur- og bademuligheter. Med båt er det kort overfart til Hvalerøyene og Bohuslän, Vestfoldsiden og en mengde uthavner langs Onsøykysten, bla. Hankøhavna, Missingene og Færder litt lenger syd. Kort vei til kulturbyen Fredrikstad. 2 Golfbaner i nærområdet. Fergeleie ved Yachtklubben og gjestebryggene ved Seilerkroa på motsatt side. Hankø og Vikene er kjent for seiling, Fredrikstad Seilforening har tilhold på Andersenslippen med en rekke arrangementer for store og små gjennom sesongen - KNS arrangerer en rekke regattaer på Hankø årlig med deltagelse fra inn og utland (Hankø Raceweek mm), årlig arrangeres også NM i Killing. Ca 1 times biltur fra Oslo. Hankø har en helt spesiell atmosfære og tiltrekkes av den lokale befolkningen samt ferielystne og båtfolk utenfra- spennende mennesker har alltid valfartet til øya på grunn av dens helt spesielle kvaliteter.

BADEHUS

Med eiendommen følger badehus med brygge i Strømsund. Nåværende hyttenabo og dens husstand har bruksrett til eget rom i badehuset og bryggen.

BÅTPLASS

Med hytta følger 2 tinglyste båtplasser (4,1 m og 2, 8 m, bredde) rett nedenfor eiendommen.

PARKERING

Selger eier 2 parkeringsplasser rett ved fergeleie på Vikenesiden. Kr 135,- pr. plass årlig. Disse følger eiendommen.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo: Kjør riksvei 110 mot Fredrikstad, ta til høyre ved skilting Engelsviken/Saltnes/Vikene, ta til venstre mot Vikene. Kjør forbi Joker og ta straks til høyre mot Hankøsund Resaturant - fergen går fra bukta som liggert straks til høyre.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etasje 164 152 152 0
2. etasje 112 104 104 0
Sum 274 256 256 0
Uthus 1 19 17 0 17
Uthus 2 10 9 0 9
Uthus 3 10 9 0 9
Badehus 8 7 0 7
Sum alle 321 298 256 42

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Dette er en av de gamle, ærverdige sveitserrvillaene med den typiske glassverandaen/trappeaskomst til hagen, som i sin tid var en del av helsehotellet på øya. Eiendommen har vært i familiens eie siden 1949. Grunnmur av granittblokker og søyler av granittstein fundamentert til ukjent grunn. Yttervegger trolig i plank, med stående kledning. Ingen isolering. Vinduer med enkle rammer og glass. Ny dobbel terrassedør i 2020. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med bordtak, papp, sløyfer, lekte rog teglstein. Taktekket er fra 2005. På eiendommen er det også oppført 2 uthus og en sjøbod.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

1. etasje: Gang, hall, kjøkken, anretning, wc, gang, soverom, tre stuer og sommerstue (alle p-rom). 2. etasje: Oppgang/gang, bad, fire soverom og sommerstue (alle p-rom). Uthus 1: Tidligere utedo og lagerplass (s-rom). Uthus 2: To rom og lagerplass (s-rom). Uthus/båthus: Et rom/lagerplass (s-rom). Badehus: To rom (s-rom). To båtplasser på fellesbrygge rett ned for eiendommen.

STANDARD/UTSTYR

Bebyggelsen er moderniset opp gjennom de siste 50 årene og framstår godt bevart og forholsvis original. Det er nylig lagt inn vann og avløp og det er etablert stort bad og kjøkken. Rommene er mange og svært romslige - bla annet kan nevnes egen tjenestepike avdeling og den store stuen med adkomst til glassverandaen som tar deg videre ute i hagen via den massive trappen. Gulver er belagt med belegg, beleggsfliser og trebord/malte trebord. Malt panel og malte vegger. Panel, malt panel og malte taker.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Badet er nytt i 2007 og hart malerstrie på vegger og belegg på gulv. Malt tak. Badet er utstyrt med Dusj med dusjtro, vask, wc og opplegg for vaskemaskin. Toalettrommet i 1. etasje er nytt i 2011 og har malte vegger og tak, og bellegg på gulv. Wc og servant. Kjøkkenet er for det meste nytt i 2006. Noe av den gamle innredningen er bevart. Innredningen har slette, kremfargede fronter og pene detaljer. Heltre benkeplate. Integrert kombiskap og ventilator. Anretningsrommet har original plassbygget innredning med skaper og hyller.

OPPVARMING

Det er vedovn på de fire soverommene og i to av stuene. Elektrisk forøvrig.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 10.05.21. Verditakst kr. 16 000 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader varierende fra 1 til 2 med hovedvekt på tilstandsgrad 2.

OVERTAGELSE

Etter avtale. Eiendommen selges med løsøre - noe privat vil bli fjernet innen overtakelse.

ADRESSE

Hankø 228, 1622 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor, solrik tomt hovedsaklig bestående av gressplen og vegetasjon. En hekk innrammer terrasert utplass rett nedenfor trappen på sjøsiden. Platting ved inngangsparti med gode solforhold.

TOMTENS AREAL

3878 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr- 18 607,- pr. år inkl. eiendomsskatt og vann/avløp halve året.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Årlig strømutgifter kr. 13.100,-.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest rød G.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet vann og avløp.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Dokumentet foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1939/302134-2/86 Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 28.10.1939 (heftelse) Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:1 Årlig avgift nok 25 for bruken av veier. 1990/300095-1/86 Erklæring/avtale tinglyst 11.01.1990 (heftelse) Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje. Hverken kartveket, selger eller grunneier er kjent med dokumentet/avtalen. 2011/411155-1/200 Bestemmelse om båtplass tinglyst 30.05.2011 (rettighet) Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr :105 Bnr:126 Med flere bestemmelser.

LIGNINGSVERDI

Kr 351 278,-

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen ligger i område regulert til fritidsbebyggelse og bevaring av bygninger i reguleringsplan 297 for Søndre Hankø. Eiendommen ligger i 100-meters beltet i strandsonen. Hankø Sjøhytter har nylig oppført og solgt hytter innerst i bukta. Det er planer om ytteligere bebyggelse på motsatt side.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
16 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
400 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 000 000,-))
--------------------------------------------------------
401 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
16 401 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Hankø 228

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210055
PrisantydningNOK16,000,000.00
Samlet sumNOK16,000,000.00
Total kostnadNOK16,401,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92