Delikat og innholdsrik hytte med sjøutsikt til Løperen og sol hele dagen - Skibstad/Håbu - Asmaløy - Hvaler.

Delikat og innholdsrik hytte med sjøutsikt til Løperen og sol hele dagen - Skibstad/Håbu - Asmaløy - Hvaler.

  • Adresse Løperveien 37, Hvaler
  • Prisantydning NOK5,750,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 36, bruksnummer: 97
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 88 m2 / BTA 96 m2 / PROM 80 m2
1 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en delikat og pen hytte beliggende på en solrik, stor tomt på strekningen Skibstadsand/ Håbu - Asmaløy - omgitt av den ettertraktede Hvalerskjærgården. Her har du sol hele dagen og fin utsikt til Løperen. I nærområdet finnes flere fine badeplasser innenfor en avstand av noen hundre meter og svaberg der du kan ta deg en dukkert. Området er også ettertraktet for deg som liker å fiske etter sjøørett. En liten spasertur unna ligger småbåthavna ved det tidligere feregestedet ved Skibstadsand.

BYGGEÅR

Hytta er opprinnelig oppført i 1982 med flatt tak. I 2003 ble hytta røstet om med saltak og loft. En bod er bygget på i 2017.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger solrikt og pent, syd for båthavna ved Skibstadsand på strekningen mot Høu - Øst på Asmaløy. Fra eiendommen har du flott utsikt til løperen i øst og mot syd. Asmaløy er den tredje av Hvaler-øyene når man kommer fra Fredrikstad. Øya har et rikt dyre og planteliv. Her er blankskurte svaberg, dyr på beite, oppmerket kyststi og flere fine badeplasser. Øyas duvende og flate terreng gir gode turmuligheter til fots eller på sykkel. Ved det tidligere fergeanløpet ved Skibstadsand ligger en populær båthavn og ved Vikerhavn lenger syd kan du spise god, kortreist sjøkreps og annen sjømat, eller du kan nøye deg med å kjøpe en is. Fra Fredrikstad er det 30 minutter å kjøre. Til Hvalers kommunesentrum Skjærhalden, med bl.a. butikker, ulike servicetilbud og nasjonalparksenter, er det ca. 10 min. med bil. Det er god ekspressbussforbindelse til Oslo. Noen hundre meter fra hytta finner du to fine, små sandtrender. Det finnes også flere andre muligheter: Døvika badeplass: 1,6 km. Skinnarholmen badeplass: 2,6 km. Fra parkeringsplassen tar det deg 3-4 minutter å gå til hytta.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg skilt Hvaler ( RV 108) sydover, over Kråkerøy og Hvalerøyene Vesterøy, Spjærøy og inn på Asmaløy. Sving av til venstre før tunellinnslaget til Hvalertunnelen skiltet Viker. Sving straks deretter til venstre og følg Vikerveien i nordlig retning ca 200 meter. Sving inn til høyre ved postkassestativ og følg Løperveien inn til felles biloppstillingsplass. Denne er stengt med bom. I enden av parkeringsplassen fortsetter løper veien noen hundre meter ( ca 3 minutters gange). Eiendommen ligger på høyre side.

BEBYGGELSENS AREAL
BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 96 88 80 8

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst to meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

ANGIVELSE AV AREAL

Arealangivelsene i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapport vedlagt. Takstmannen har bemerket arealet av soverommet i første etasje. I rapporten er det angitt BRA/P-ROM for soverommet basert på faktisk bruk - ikke iht plan og bygningslovens bestemmelser. BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BÅTPLASS/PARKERING

Eiendommen har ikke tilknyttet båtplass. Nærmeste småbåthavn er Skibstadsand. Her fordeles og leies båtplasser etter en venteliste. Eiendommen disponerer gjennom den lokale hytteforeningen en p-plass ( gir plass for to biler ) på et felles parkeringsområde. Parkeringsområdet ligger innenfor en veibom.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende hytte oppført i trekonstuksjoner over grunnmur av Leca. Hytta er opprinnelig bygget med flatt tak og ble i 2003 røstet om. Dette har gitt en anvendelig areal på loftet (takhøyde i senter er 190 cm) som er innredet - men ikke hensyntatt som målbart areal.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta inneholder: Hall, kjøkken med spiseplass, stue, et soverom og en liten alkove ved tilbygget. S-rom: Bod og teknisk rom. Loftetasjen er innredet med en stue og to soverom. Arealet er innredet, men er ikke hensyntatt som BRA i arealoversikten. Arealet gir et fint tilskudd for overnattingskapasitet og utgjør også en ekstra oppholdssone der barna ( og undommene ) kan være litt for seg selv.

STANDARD/UTSTYR

Gulv er belagt med malte og lakkerte tregulv og vinylbelegg. Vegger og tak har malt panel.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Innholdsrik kjøkkeninnredning fra Ikea med hvite, profilerte fronter. Innredningen er ny i 2013 og er ytstyrt med stekeovn, keramisk koketoppp, oppvaskmaskin og dobbel porselensvask. Badet er utstyrt med gulvmontert wc, servantinnredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Det er montert peis i stue. Det er lagt varmekabler i baderomsgulv. Uteplassen under tak mot Nord er utstyrt med screens for skjerming mot sol og vind. Her er det også montert stråleovn, peis og varmekabler for sørge for lun og god stemning utover kvelden.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 15.5.2021. Verditakst kr 6 000 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommene er det angitt tilstandsgrader for 13 ulike bygningselementer, varierende fra tilstandsgrad 1 til 2. Ni av tretten elementer er gitt tilstandsgrad 1.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Løperveien 37, Asmaløy, Postummer 1684 Vesterøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er i hovedsak flat med noen kuperte terrengformasjoner mot øst og nord. Synlige svaberg, noe naturlig vegetasjon og noe beplantning.

TOMTENS AREAL

Eiendommen har to parseller. Samlet areal ca 2 727 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Tomten er selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 19 094,- pr år. Inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var. 13 170 kWh. Hytta har vært benyttet mye gjennom pandemien ( hjemmekontor ).

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest Gul F

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via et privat vann- og avløpslag.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

For hytta som er bygget i 1982 er det ikke krav til ferdigattest. Det ble gitt godkjenning til omrøstning av taket i 2000. Omrøstningen ble gjennomført i 2003. Det foreligger ikke ferdigattest for dette tiltaket. Boden er bygget på i 2017, uten byggemelding.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1964/301740-1/86 Urådighet . Servituttavtale med Oslofjordens Friluftsråde. Et nærmere bestemt areal kan ikke bebygges, selges, eller bortfestes. Gjelder denne eiendommen med flere. 1979/306855-1/86 Erklæring/avtale: Avtale med Staten/ v miljøverndept. hvoretter er utmarksområde ved Skipstadkilen stilles til rådighet for staten som natur og friluftsområde. Området skal ikke brukes til org. campingplass, byggeforbud. Forbud mot salg/bortleie av tomter. Gjelder denne eiendommen med flere.

LIGNINGSVERDI

Kr 345 954,-

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 8 - Del av Skipstad, Gnr 36, Bnr 4. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Disse angir bl.a. utnyttelsesgrad med 10 % og at den kun kan bebygges med en hytteenhet, i en etasje. Innredning av loft kan således være i strid med reguleringsplanen. Ca 360 kvm av tomteparsellen Gnr 36, bnr 121 vest for hytta ligger innenfor tilstøtende reguleringsplan: Reguleringsplan 20 Del av Skipstad gnr. 36 bnr. 4 og bnr 8. Se planekartene med reg.bestemmelser i salgsoppgavens vedlegg. Området er i kommuneplanens arealdel avsatt til område for 3040 - Friområde 5200 - LNFR - spredt bolig- fritids ellernæringsbebyggelse. Strandsonebelte. Kommunelplanens bestemmelser og retningslinjer kan lastes ned fra www.hvaler.kommune.no, eller den kan fås ved henvendelse til megler.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
143 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
145 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 895 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Løperveien 37 - Salgsoppgave med tilstandsrapport og øvrige vedlegg.

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210095
PrisantydningNOK5,750,000.00
Samlet sumNOK5,750,000.00
Total kostnadNOK5,895,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25