Tiltalende, nyrenovert hytte med utsikt og båtplass - Vikerfjellet, Onsøy

Tiltalende, nyrenovert hytte med utsikt og båtplass - Vikerfjellet, Onsøy

 • Adresse Vikerfjellet 47,Fredrikstad
 • Prisantydning NOK 2,990,000.00
 • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
  Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
 • Matrikkel Gårdsnummer:53, bruksnummer:2
  Fredrikstad kommune
 • Areal BRA41 m2 / BTA45 m2 / PROM41 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
C EnergimerkeCRED
Energimerke

SAMMENDRAG

Smart, totalrenovert hytte - leveres ferieklar (fullt utstyrt med hvitevarer, møbler og båt)! Eiendommen ligger forholdsvis høyt og fritt med vid utsikt til vannet og Kråkerøy, bilvei helt fram. Hytta fremstår som ny med god standard og et pent tidsmessig interiør. Stor veranda, som omkranser deler av hytta gir muligheter for sol fra tidlig morgen til kveld. Flotte turmuligheter, Kyststien tar deg til Faratangen med sandstrand og glatte svaberg og videre mot Øyenkilen og Foten. I Vikerkilen er det båtplass og gjestehavn. Med båt er det det kort vei til Strømtangen, Flateskjær og Papper (Hvaler). Kort vei med bil og båt til Fredrikstad sentrum med et rikt kulturliv.

BYGGEÅR

Hytta er oppført i 1967, og renovert utvendig og innvendig i perioden 2021-2022.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger høyt og lfritt innerst i en blindvei med utsikt over nærområdet, Vesterelva, Kråkerøy og Hvaler. Sol fra morgen til kveld. Det er bilvei frem til eiendommen med parkeringsmuligheter på tomten. Dette er et rolig område med fine tur- og kyststier like ved og kort vei til badestrenden på Faratangen og den gamle fiskerhavna i Vikerkilen, her medfølger båtplass. Med båt er det kort vei Strømtangen, Hankø og Hvalerøyene. Området består dels av hytter og boliger.

BÅTPLASS/BÅT

Selger leier båtplass i Vikerkilen - det er avtalt at denne kan medfølge hytta (se avtale). Pioner 15 med 15 hk påhengsmotor følger hytta.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad Sentrum og Oslo: Kjør til Ørebekk og følg Storgata gjennom Ørekk og Gressvik. Ta sp til høyre ved Rema 100 og straks til venstre mot Viker. Følg veien forbi Kksvikenfeltet og ta etterhvert Vikerfjellet til høyre - følg veien til opp på fjellet, hytta ligger på venstre side straks du kommer ut av et skogholt.

BEBYGGELSENS AREAL
BRA P-ROM S-ROM BTA
Hytte 41 41 0 45
Uthus 7 0 7 7

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta er fundamentert på fjell, med grunnmur av leca. Muren er pusset i 2022. Yttervegger i isolert bindingsverk, kledd med stående royalimpregnert kledning. Kledningen er ny i 2022. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med papp. Taktekket er foruten del av sperrer på sydside av mønedrager nytt i 2021. Isolert bjelkelag med stubbeloft. Trevinduer med tolags isolerglass produsert i 2021, og to vinduer med tolags pressglass produsert i 2009. Tofløyet verandadør med tolags isolertglass, produsert i 2021. Hvit inngangsdør med glass fra 2021. Vedlagte byggetegninger viser en større hytte enn den som er rehabilitert.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytte: Entrè, stue/kjøkken, gang, bad/vaskerom og to soverom (alle p-rom). Uthus (s-rom).

STANDARD/UTSTYR

Hytta holder god standard og er nylig ferdigstilt etter rehablitering. Inneholder bla. moderne bad og kjøkken, ekstra toalett, utedusj og utekjøkken - levers ferieklar med nytt og komplett løsøre. Mulighet for 5G mobilt bredbånd. "Ring hytta varm". Gulv er belagt med laminat og fliser. Vegger er belagt med smartpanel og baderomsplater. Mal tak.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkkeninnredning fra KVIK med hvite fronter og grå benkeplate. Innredning har integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Ventilator. Vegger er belagt med smartpanel. Gulv er belagt med laminat. Malt tak. Badet/vaskerommet har innredning med servant, dusj, wc og opplegg til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk i vegg. Vegger er belagt med baderomsplater. Flislagt gulv med varmekabler. Malt tak.

OPPVARMING

Varmekabler på bad/vaskerom og panelovner i stue/kjøkken. "Ring hytta varm".

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Eliassen Byggservice AS, datert 23.03.22. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 16 ulike bygningsdeler. Av disse er ingen bygningselementer gitt TG0. 15 bygningsdeler har angitt TG1. 1 bygningsdel har angitt tilstandsgrad 2 som ikke krever tiltak, ingen bygningsdel har angitt tilstandsgrad 2 som kan kreve umiddelbare tiltak. Ingen bygningsdeler har angitt tilstandsgrad 3 som krever tiltak straks.Ingen bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Etter avtale - hytta er ledig for overtakelse.

ADRESSE

Vikerfjellet 47, 1622 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor, solrik tomt med flotte utsiktsforhold - hovedsakelig naturtomt med fjell, trær og mulighet for gressplen (det er sådd), Biloppstillingsplass og gruset adkomst. Det foreligger avtale med grunneier om vei helt fram til hytta. Det er ukjent om veien (de site hundre meterne er byggemeldt til kommunen). Det foreligger også avtale om vann- og avløpsledning.

TOMTENS AREAL

Ca. 1731 m2. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stadfesting av eiendomsgreser. Grensene er usikre. Areaelet er hentet fra målebrev fra 1966.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt. Grunneiere er Anne Marie Oxevigen og Åse Elisabeth Nilsen.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festekontrakten utløper i 2065. Mulighet for innløsing i følge grunneier.

FESTEAVGIFT

Kr. 1355,- pr. år.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften reguleres neste gang 2028. Festeavgiften vil ved neste regulering bli regulert i samsvar med endringer i konsumprisindeks.

TOMTEFESTE OG ENDRINGER I TOMTEFESTELOVGIVNING

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 2 588,- pr år for hytterenovasjon og eiendomsskatt. Avgift for vann og avløp beløper seg til ca kr 4.000,. Tilsammen kr ca kr 6.500,-.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Ingen historikk vedrørende strømforbruk (Normalt forbruk for en tilsvarende hytte ligge på ca 4.000 kwh). Leie av båtplass kr 4.130,-.

ENERGIATTEST

Registrert energiattest for eiendommen er rød C.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig vann og avløp lagt inn til hytta i 2022. Varmekabel på utvendig rør. Privat vei frem til hytta.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunenes arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt tinglyst 13.12.1966 med dok.nr. 304275. Erklæring om adkomst og ledningetablering.

LIGNINGSVERDI

Ukjent.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Eiendommen ligger i et uregulert område. Omfattes av kommunelplanen med formål LNF - spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse. Hensyn friluftsliv.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS REGLER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
--------------------------------------------------------
76 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 066 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

 1. Salgsoppgave H5
 2. Komplett salgsoppgave med vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220018
PrisantydningNOK 2,990,000.00
Samlet sumNOK 2,990,000.00
Total kostnadNOK 3,066,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92