Funkisperle med storslagen utsikt - Slevik Brygge, Onsøy

Funkisperle med storslagen utsikt - Slevik Brygge, Onsøy

  • Adresse Slevikstranda 65,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 7,990,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer:64, bruksnummer:130
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA64 m2 / BTA m2 / PROM60 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G EnergimerkeGRED
Energimerke

SAMMENDRAG

På en fjellhylle ved Slevikkilen ble det i 1938 oppført, og senere tilbygget, en klassisk funkishytte (og anneks/uthus) med grandios utsikt og nydelig solgang fra morgen til langt på kveld. Hytta er modernisert i takt med tiden og totalrenovert i perioden 2006-2012. Fra hytta kan du se horisonten med Færder fyr og uendelig blått hav. Stor og spennende fjelltomt med fine formasjoner, klover og sprekker - en fjellrabb, annekset og hytta danner et usjenert og værstille uterom med plattinger og gressplen. Kort vei til badestrand og badebrygge - her er det også båthavn med mulighet for leie av båtplass. Ellers er det kort vei til kjente utfartseder som Vikane, Hankø, Mærrapanna og Engelsviken. Ca. 15 minutters biltur til Fredrikstad sentrum. 100 meter fra vannet. 15 minutter med bil til Golfbane.

BYGGEÅR

Oppført i 1938, og tilbygget i 1954.

BELIGGENHET

Hytta ligger høyt og pent i terrenget orientert mot vest - nydelige sol- og utsiktsforhold i retning Slevikkilen og ytre Oslofjord. Fantastisk havutsikt med utsyn mot Mærrapanna, Sauholmen, Geitøya, Missingene, Tjøme/Hvasser og fjellene i Telemark. Her ser du hele skipsleia fra Færder fyr og inn Ytre Oslofjord med all dens båtrafikk. Fantastiske solnedganger som kan nytes fra terrasse og stue - når solen reflekteres i det enorme vannspeilet oppstår et spektakkel av lys som må oppleves. Kort vei til strand, badebrygge og båtplass. Videre er det kort vei til kjente utfartsteder som Foten badestrand, Vikane, Hankø og Engelviken med resturanter og sevicetilbud. Med båt er det kort seilas til nydelige naturhavner som Lyngholmen Geitøya, Flatskjær og Missingene, evt over fjorden til Tønsberg og Tjøme. Slevikkilen og Geitøya er en etablert og populær ankringsplass for seil- og småbåter.

BÅTPLASS

Det er p.t. mulighet for leie av båtplass denne sessongen (inntil 16 fot). For fast båtplass må man melde seg inn i båtforeningen og vente på tildeling av plass. Se Slevik båtforening, slevikbf.no.

PARKERING

Selger parkerer gratis på kommunal parkeringsplass, ca 500 meter fra trapp til hytta (full muliget for å kjøre helt fram til trappeadkomst til hytta for av- og pålessing). Det er p.t. i tillegg mulighet for leie av parkeringsplass litt nærmere (ca 250 meter). Avtalen må fornyes årlig. leie er satt til kr 3.000,-.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo: Ta av E6 mot Råde og følg RV 110 mot Fredrikstad, ta så av til Slevik ved Bensinstasjon/fotoboks før Skårasletta. Kjør så over Riksveien og følg videre over Slevik Platå (byggefelt) og kryss Vikaneveien, og følg Slevikstranda ned til brygga, Parker her, følg trapp opp til hytta (venstre side av veien). Fra Fredrikstad: Kjør RV 110 til Ørebekk og følg veien mot Gressvk og ta Vikaneveien mot Hankø ved Ålekilen. Følg veien forbi Møklegård og videre til Slevik - ta så Slevikstranda (Slevik Brygge) til venstre - kjør veien helt ned til brygga og parker her, følg trapp opp til hytta (venstre side av veien).

BEBYGGELSENS AREAL
BRA P-ROM S-ROM
Hytte 64 60 4
Anneks/uthus 12 0 12
Sum 76 60 16

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta er bygget over ett plan med søyler av blokker og betong til fjell. Yttervegger i tre, etterisolert og kledd om med impregnert liggende kledning. Takkonstruksjon av typen saltak og pulttak tekket med papp. Kledning og taktekke er fra 2006. Vinduer med tolags isolerglass som er skiftet ut i perioden 2006-2012. To inngangsdører fra 2006. Terrasse på sørsiden på ca. 20 m2. Annekset/uthuset står på søyler og blokker og har liggende trekledning og saltak med plater som ser ut som betongstein. Inngangsdør med enkelt glass. Vinduer med enkelt glass. Vindu i dusjrom er punktert. Tilbygg med dusjrom er ikke byggemeldt.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta inneholder kjøkken, to stuer, wc og tre soverom (p-rom). To utvendige boder (s-rom). Anneks med dusjrom og innredet rom (s-rom).

STANDARD/UTSTYR

Hytta holder normalt god hyttestandard. I 2006 ble det skiftet kledning/etterislolert, skiftet vinduer og takpapp. I 2012 ble eindommen tilknyttet vann og avløp, samtidig ble annekset tilbygget med et dusjrom. Gulver er belagt med malt trebord og lakkert furubord. Malt panel på vegger og i tak.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkken: Gulver er belagt med malt trebord. Malt panel på vegger og i tak. Eldre innredning med løse hvitevarer. Dusjrom: Belegg på gulv, malt panel på vegger og i tak. Dusjkabinett og vask.

OPPVARMING

Panelovner i stue, wc og dusjrom. Peisovn i stuen.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 02.06.2022. Verditakst kr. 9 000 000,-. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 25 ulike bygningsdeler. Av disse er 1 bygningselement gitt TG0. 16 bygningsdeler har angitt TG1. 4 bygningsdeler har angitt tilstandsgrad 2 som ikke krever tiltak, 3 bygningsdel har angitt tilstandsgrad 2 som kan kreve umiddelbare tiltak. Ingen bygningsdeler har angitt tilstandsgrad 3 som krever tiltak straks. 1 bygningselementer er gitt TG IU (Ikke undersøkt) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Etter avtale. Eiendommen selges med løsøre, enkelte private gjenstander vil bli fjernet før overtakelse.

ADRESSE

Slevikstranda 65, 1622 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor eiertomt bestående av fjell i dagen, gressplen og noe vegetasjon i form av noen furutrær og busker. Naturtomten er også beplantet med stauder, kryddervekster og enkelte bærbusker i naturlige klover. Flott utsiktstomt med fantastiske solforhold. Tomten består i fjellformasjoner med klover og sprekker som dels er planert med tre-/skiferplattinger i terraserte nivåer med trappearrangementer, som har resultert i svært usjenerte og brukervennlige uteplasser.

TOMTENS AREAL

1887 m2 fordelt på to parseller på henholdsvis 1555 m2 og 332 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 19.016,- inkl eiendomsskatt. Det er installert vannmåler.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var ca 3.000 kwh. Privat VA-anlegg kr 5.225,- (2021).

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest rød G.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt vann og avløp gjennom privat anlegg.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

LIGNINGSVERDI

Kr. 31.934 for 2021.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Uregulert område. Omfattes av kommunaplanen med formål LNF - tiltak for stedbuinden næring. Hytta ligger innenfor 100-metersbeltet i strandsonen. Det er planlagt et hyttefelt i skogsområdet ved Blåsopp, mellom Slevikkroken og Oksrødkilen

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS BESTEMMELSER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-))
--------------------------------------------------------
201 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 191 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Slevikstranda 65

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220091
PrisantydningNOK 7,990,000.00
Samlet sumNOK 7,990,000.00
Total kostnadNOK 8,191,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
14.08 16:00
Til
14.08 17:00

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92