Usjenert skjærgårdsidyll - hytte med egen brygge og strand - Soldatersundet, Kirkøy

Usjenert skjærgårdsidyll - hytte med egen brygge og strand - Soldatersundet, Kirkøy

  • Adresse Soldatersundet 72,Hvaler
  • Prisantydning NOK 9,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer:12, bruksnummer:11
    Hvaler kommune
  • Areal BRA64 m2 / BTA m2 / PROM64 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G EnergimerkeGORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

På en egen odde med 120 meters strandlinje ligger en romslig hytte og anneks, med tilhørende plattinger, brygger og strand. Stor, usjenert eiertomt som er skjermet for vær og vind, med nydelig kveldssol. Eiendommen har en fabelaktig beliggenhet ved inngangen til Romsund. Skjærgården øst av Kirkeøy er vakker og omfattende, og representerer en av Hvalers fineste sjøreiser. Fra eiendommen har man dermed et godt utgangspunkt for utflukter med båt. Skjærhalden, med populær gjestehavn og yrende sommerliv, vinmonopol, restauranter og butikker er for eksempel en liten innaskjærs båttur unna. Eiendommen er tilknyttet vann og avløp, og har en god komfort, med moderne kjøkken og bad.

BYGGEÅR

Hytta er oppført i 1960, og tilbygget i 2012. Annekset er oppført i 1966.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger vakkert til i Soldatersundet på Edholmen, rett ved innløpet til Romsundet. Skjærgården her består av vakre, trange sund, holmer og skjær. Herfra kan man enkelt ta seg til Skjærhalden, nordre- og søndre Sandøy, Herføl og Strømstad. Hytta ligger nordøst på halvøya ca 30 meter fra vannet, her finnes egen strand og brygger for bading, soling og fortøying av båt. Ca 10 minutters gange fra parkeringsplass. En liten båttur unna finner du Hvalers nye sommerdestinasjon Edholmen Marina, med stort bryggeanlegg med bensinstasjon, kiosk og restaurant med takterrasse med basseng.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over brua til Kråkerøy, følg skilt til Hvaler. Kjør videre til Asmaløy gjennom tunnelen til Kirkøy. Ta mot Edholmen til venstre ved kirken. Følg veien nordover mot Edholmen. Ta til venstre i Y-kryss, skiltet Breivik/ Ed, følg veien ca 150 meter og parker på parkeringsplass på høyre side av veien. Følg neste vei til høyre gjennom en skog i nordlig retning. Ta trapp opp til høyre rett før vannet og følg stien over fjellet - hytta ligger på fjellet, ytterst mot vannet.

BEBYGGELSENS AREAL
BRA P-ROM S-ROM
Hytte 64 64 0
Anneks 9 0 9

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta er oppført i trekonstruksjoner. Tilbygg er isolert. Hoveddelen står på søyler, og tilbygget har lettklinkermur. Saltak tekket med plater som ser ut som takstein. Vinduer med tolags isolerglass på kjøkken og tilbygg. Enkle glass forøvrig. Annekset står på blokker og har saltak som går nesten helt ned til bakken. Stående kledning i gavler. Vinduer med enkle glass.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hytta inneholder gang, stue med utgang til platting, kjøkken med utgang til veranda, bad og tre soverom (alle p-rom). Opplegg for vaskemaskin i isolert pumperom i kjeller på tilbygget. I kjeller er også god plass til oppbevaring av f.eks utemøbler. Anneks med ett rom (s-rom). Uthus (7 m2) med to boder og lagringsplass i bakkant. Tidligere eier fikk rivingspålegg på uthuset da tilbygget ble byggesøkt.

STANDARD/UTSTYR

Velholdt hytte med tilbygg, moderne kjøkken og baderom. Koselig og praktisk stue-/kjøkkenløsning med enkel adkomst til uteplass. Fra stue er det flott utsikt til vannet og båttrafikken. Gulver er belagt med nye og eldre trebord. På vegger er panel og malt panel. Malt panel i himlinger. Hytta oppleves innbydende og i god stand.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkken: Hvit Ikea kjøkkeninnredning fra 2013 med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Bad: Flislagt bad utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører, toalett og baderomsinnredning med skaper og servant. Varmekabler og el.vifte på veggen. Badet ble bygget nytt i 2012.

OPPVARMING

Elektrisitet og vedfyring. Varmekabler på badet. Peisovn og vedovn i stuen.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst AS, datert 02.06.22. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 30 ulike bygningsdeler. Av disse er 1 bygningselement gitt TG0. 15 bygningsdeler har angitt TG1. 6 bygningsdel har angitt tilstandsgrad 2 som ikke krever tiltak, 7 bygningsdel har angitt tilstandsgrad 2 som kan kreve umiddelbare tiltak. Ingen bygningsdeler har angitt tilstandsgrad 3 som krever tiltak straks. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Avtales i forbindelse med budgivning. Hytta vil ikke bli ytterligere vasket etter visning. En del løsøre vil medfølge i handelen. Bla. senger, kommoder, sofa og spisestue.

ADRESSE

Soldatersundet 72, 1680 Skjærhalden.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor eiertomt i form av en odde med svaberg, strand, beplantning og furuskog - stor plass for lek og ballspill. To treplattinger i terrenget og skifersatt platting utenfor stue. Steintrapp til vannet.

TOMTENS AREAL OG EIERFORM

4 561 m2 selveiet tomt.

PARKERING

1 parkeringsplass på felles parkering ca. 10 min gange fra hytta.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 16 600,- pr. år. Det er vannmåler på eiendommen. Avgiftene er basert på et vannforbruk på 11 kubikk.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Strømforbruk 2021: 1434 kwh. Parkering kr. 700,- pr. år (Opplysning fra forrige salg. Nåværende eier har ikke blitt fakturert dette i sin eiertid). Årsavgift Ed Vannlag kr. 3.750,-

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest oransje G.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt vann og avløp gjennom privat anlegg.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest på tilbygget.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1991/4944-2/86 Rettigheter iflg. skjøte - Bestemmelse om vannrett fra brønn mot å delta i vedlikehold av den (heftelse) 1922/920567-1/86 Bestemmelse om veg (rettighet) 1923/919830-1/86 Bestemmelse om veg (rettighet) 1947/300764-3/86 Best. om båt/bryggeplass (rettighet) 2012/318380-1/200 Diverse påtegning. Gnr. 12 bnr. 16 overdrar rettighetene til gnr. 12 bnr. 6

LIGNINGSVERDI

151 686,- for inntektsåret 2020.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Uregulert eiendom som ligger innenfor 100-metersbeltet i strandsonen. LNF-område.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS BESTEMMELSER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
9 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
225 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 000 000,-))
--------------------------------------------------------
226 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 226 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220096
PrisantydningNOK 9,000,000.00
Samlet sumNOK 9,000,000.00
Total kostnadNOK 9,226,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
14.08 13:00
Til
14.08 14:00

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92