• Ekerød
  SKJULVIS

  Ekerød

  Et nytt og nyskapende boligområde på Kråkerøy

  Kråkerøy, Fredrikstad

  • ADRESSE: Rødsmyraskogen, 1671 Kråkerøy.
  • OVERTAGELSE: Antatt byggetid er 18 mnd fra vedtatt byggestart
  • Boliger til salgs: Vis
  • Hjemmeside: Vis
  • Stikkord: Urban natur Skog
I den lune ekelia mellom Rødsmyra skole og Ekheim, med Kråkerøymarka rett utenfor dørterskelen og Fredrikstad sentrum en liten spasertur unna. Her bygger vi ditt nye hjem.

Ekerød 6

Ekerød er et boligprosjekt som kombinerer god og gjennomarbeidet arkitektur, bærekraftige løsninger og en unik plassering. Kort sagt et godt sted å bo.

Ekerød er både et utgangspunkt og et mål. Et lunt hjem i skogkanten og et perfekt utgangspunkt når du vil bo nær både by, skog og kyst. Her er livet like enkelt som det umiddelbart. På Ekerød viskes grensene mellom uteliv og innekos ut, mellom fritid og avkobling, sosialt samvær og private rom. Her får du et oppvekstmiljø midt i naturen og med korte avstander til både skole, arbeid og underholdning. Ekerød er det perfekte utgangspunktet for et aktivt og komfortabelt liv i og på lag med naturen.

Første byggetrinn består av de 16 rekkehusene som du ser i dette prospektet. Her vil du finne fremtidsrettede, bærekraftige energiløsninger og god, tidløs arkitektur i trygge omgivelser. Med bruk av fornybare energikilder som sol- og grunnvarme og deling av energi holdes energiforbruket og miljøpåvirkningen nede, uten at det går på bekostning av bokvalitet og komfort.

Ekerød vil ferdig utbygget bestå av 39 boliger fordelt på rekkehus og eneboliger.


Solen er vår viktigste energikilde. På Ekerød vil boligene utnytte sol- og grunnvarmefor å minimere energiforbruk og miljøpåvirkning.
Fornybar og lokalprodusert energi forsyner boligene med varme og energi. Målet er at 50% av det totale energibehovet i boligen skal dekkes av sol- og grunnvarme.


Boligene i Ekerød tilknyttes et anlegg der solenergi og grunnvarme sørger for oppvarming av den enkelte bolig. Et mål for prosjektet er å skape en helt ny type boligfelt der god arkitektur, bærekraft god energiøkonomi står i fokus. Utviklingen av prosjektet har hatt som målsetting at minst 50% av det totale energibehovet skal dekkes av sol- og bergvarme. Løsningen kombineres med bergvarme og varmepumpeløsninger som overfører varme til vannbåren varme. Dette er en kjent og energiøkonomisk løsning. Vannbåren distribusjon av varme bidrar til et godt inneklima med jevn fordeling av varme.


Dette er beliggenhet som gir deg i pose og sekk, sentralt, landlig og barnevennlig. Ekerød ligger ved terskelen til Kråkerøymarka med turløyper og gangveier som tar deg til skoler, barnehager, idrettsanlegg og flere badesteder i nærområdet. Dette er gode rammer for en god hverdag for familien. Fredrikstad sentrum ligger likevel nesten bare i "enden av gata" kun noen få minutter unna Til fots, eller med sykkel kommer du til sentrum etter ca 1,5 km og til fergeleiet ved Isegran er veien kortere. Fredrikstad har gratis byferge/elvemtro som tar deg videre til Gamlebyen, Cicignon, Sentrum, eller Gressvik og har blitt en populær og viktig måte å forflytte seg på. Med bil er avstand til sentrum ca 2 kvm. Ekerød ligger sentralt på Kråkerøy i Fredrikstad, syd for Solåsen - på høydedraget mellom Isegran/ Østerelva i øst og Rød/ Glombo i vest. Beliggenheten gir gode solforhold med solgang fra morgen til kveld. Kråkerøy er i realiteten en forlengelse av den vakre Hvalerskjærgården som danner innseilingen til Fredrikstad (Norges mes atraktive by 2017) via Østerelva, eller Vesterelva.


Ekerød 6
Ekerød 3
Ekerød 5

Byggetrinnet vil bestå av 16 boliger med ulike hustyper; type A og B, organisert i tre paralelle rekkeformasjoner som danner gatetun i mellom rekkene. Boligtype A består av to etasjer med uteområde på både frem og bakside. Boligtype B vil være fordelt over tre etasjer, med takterrasse og uteområde på både frem og bakside. Arkitektene fra Griff Arkitektur har hentet inspirasjon fra nordiske trehustradisjoner og har gitt byggene et klart og enhetlig formspråk, med varierende høyde. Byggene kombineres og sammenstilles på ulike måter i hver husrekke. Boligene får flate tak og trefasader. Det benyttes fire ulike naturtoner i grått og brunt. Dette gir byggene et enhetlig uttrykk, og bidrar til variasjon, landskapstilpasning, identitet og gode visuelle kvaliteter. Volumoppbygging, fasadeuttrykk, material- og fargebruk er tilpasset det kuperte skogslandskapet og den omkringliggende trehusbebyggelse på nordre Kråkerøy. Hver bolig får intergrert garasje og biloppstillingsplass. Byggene leveres i prefabrikkerte elementer av tre.


Fra arkitektens side er byggene gitt et moderne design, inspirert av nordiske trehusstradisjoner. Boligene utstyres med tidsmessige materialer og kvaliteter etter Tek 17. For å gjøre tilvalgsprosessen enklere for deg har vi laget to fine versjoner som du kan velge mellom; Ekerød Standard og Ekerød +. Kommer du tidlig inn i prosessen vil du kunne gjøre tilvalg og endringer i samarbeide og etter avtale med utbygger. Velger du Ekerød Standard, får du en smakfull og tidsmessig bolig der det legges 3-stavs hvit eikeparkett i alle rom foruten våtrom og hall som flislegges med fliser i format 30x30. Garasje og boder får støpte betonggulv. Vegger leveres med glatte, malte overflater og keramiske fliser i format 30x60. Trappeløsningen leveres i beiset furu. Takene leveres med hvitmalte, glatte overflater med downlightbelysning i baderom. Velger du Ekerød + leveres gulvene med 1-stavs hvitoljet eikeparkett og keramiske fliser i format 60x60. Vegger leveres med glatte, malte overflater og keramiske fliser i format 60x60 med mosaikkfliser i dusjsoner. Trappen leveres i eik med en spileløsning av som et visuelt skille og et retroinspirert element. Takene leveres med hvitmalte, glatte overflater med downlightbelysning i baderom. For Ekerød Standard og Ekerød + leveres det vannbåren gulvvarme i alle beboelsesrom. Det gis ikke mulighet for endring av i kontruksjoner som innebærer f.eks. flytting av vegger, vunduer, dører m.m.


Ekerød 8
Ekerød 9
Ekerød 10

Velger du Ekerød Standard får du en velutstyrt kjøkkeninnredning fra HTH, modell Stockholm Mocca med intergrerte hvitevarer fra Siemens. Laminerte benkeplater. Hvitevarene består av stekeovn, keramisk induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. Ventilator leveres av Siemens. Badene utstyres med innredning fra HTH, modell Stockholm Mocca med hvit servant, vegghengt wc, dusjvegger i herdet glass. Det leveres opplegg for vaskemaskin på et bad.


Velger du Ekerød + får du en velutstyrt innredning fra HTH, modell Next Grå, med grepsfrie fronter og oppgradert hvitevarepakke fra Siemens. Som et designelement leveres ventilator fra Røroshetta Luna 90 cmn. Benkeplater leveres i 20 mm Eksklusiv Trend Hvit. Badene leveres med HTH Next Grå med dobbel servant med et designelement av eik, vegghengt wc og dusj. Dusjvegger i herdet glass. Speil med backlight belysning. Det leveres opplegg for vaskemaskin på et bad.


Prospekt, tegninger, bilder, 3D visualiseringer og perspektiv som er benyttet i markedsføring, er kun av illustrativ karakter og definerer ikke den nøyaktige størrelse eller den korrekte beliggenhet. Det er kun ment som en rettledende illustrasjon og er ikke målbare. Det er for prosjektet utarbeidet leveransebeskrivelse, standardisert kjøpekontraktsformular, utkast til vedtekter og husordensregler m.fl . dokumenter. Disse er utarbeidet som separate vedlegg til prospektet. Kjøpsavtale vil være basert på bestemmelsene og opplysninger som fremkommer av prosjektets standardiserte kjøpekontraktsformular. Ved kjøp av leilighet forutsettes det at kjøperen har satt seg inn i prospektet, leveransebeskrivelsen og de i kontraktsdokumentet beskrevne vedlegg.


Ferdigstillelse estimeres til første kvartal 2021, basert på byggestart i august 2019 og byggetid på 18 måneder beregnet fra byggestart.


Fra Fredrikstad sentrum, følg skilt til Hvaler over den gamle Kråkerøybroa. Følg Kråkerøyveien sydover til Isegran. Sving inn til høyre i Ulvedalen og følg denne sydover til Veidebakken svinger opp til høyre i nordlig retning. Ekerød / Rødsmyraskogen ligger ut mot vest, ca 300 meter opp i bakken.


Ekerød 7

Se presentasjon vår boligpresentasjon på finn.no